0 0
Borůvkový chia pudink

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 ml kokosové mléko
60 g mražené borůvky
6 datle
5 lžic chia semínka
1 banán
Na ozdobu
borůvky
maliny
kiwi
kokosové chipsy

Borůvkový chia pudink

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Chia semínka jsou nabušená cennými výživnými látkami. Bájní Aztékové si jich natolik cenili, že je využívali i jako platidlo.

  • 20 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Datle namočíme aspoň na hodinu do studené vody. Borůvky smícháme s 250 ml kokosového mléka a zahřejeme, aby borůvky pustily co nejvíc šťávy. Datle slijeme, přendáme do vyšší nádoby, přidáme oloupaný, na kousky nakrájený banán, přilijeme borůvky s mlékem a rozmixujeme ponorným mixérem. Hmotu pak rozdělíme do dvou větších hrnků. Do jednoho trochu víc a do druhého trochu míň. Do toho, kde je mléka míň, přidáme zbytek čistého kokosového mléka. Do hrnku, kde je tmavší směs, nasypeme necelou polovinu chia semínek a nalijeme do dvou sklenic. Necháme chvíli zatuhnout.

2
Hotovo

Pak vmícháme zbytek chia i do druhé, rozředěné, směsi, promícháme a dolijeme do skleniček. Necháme ztuhnout. Nakonec ozdobíme drobným ovocem a kokosovými chipsy.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rybí filet s pikantní salsou
další
Grilovaný lilek se salátem Caprese
předchozí
Rybí filet s pikantní salsou
další
Grilovaný lilek se salátem Caprese

Přidejte svůj komentář