Ingredience
- 2 střední cuketa
- 70 g koncentrovaný rajčatový protlak
- 4 stroužky česnek
- 4 lžíce worchester
- 3 lžíce sojová omáčka
- 1 cibule
- 1 lžíce jablečný ocet
- 1 lžička plnotučná hořčice
- 1 lžička třtinový cukr
- 0,3 pórek
- dle chuti chilli paprička
- dle chuti sůl
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme, rozdrtíme plochou nože a posekáme. Cukety omyjeme, osušíme a podélně rozkrájíme na čtvrtiny a ty nakrájíme na tenčí plátky (pokud je cuketa menší, není potřeba jí loupat ani odstraňovat semínka). Z pórku odstraníme vrchní list, podélně jej rozpůlíme, půlky nakrájíme na proužky a pak na kostičky. |
2 Hotovo | Do vyšší pánve nalijeme trošku oleje a zpěníme na něm cibuli s česnekem. Zasypeme cukrem a restujeme, až začne cibule lehce zlátnout. Nasypeme cuketu, pórek, promícháme a chvíli opékáme. Přidáme chilli, worchester, sojovku, jablečný ocet a hořčici, promícháme a přidáme rajčatový protlak. Za velmi častého míchání ještě dvě minuty restujeme a případně dochutíme solí. |
3 Hotovo | Pomazánka je skvělá se semínkovým chlebem, ale také na topinkách. |
2 komentářů Schovat komentáře
Můžu se prosím zeptat, kdy se má při vaření přidat pórek, není o něm v postupu kromě stylu krájení jinak ani zmínka ???
Dobrý večer, Zdeňku, děkuji za Vaše bystré oko. Pôrek přidejte spolu s cuketou. V receptu už je opraveno 🙂