0 0
Pikantní cuketová pomazánka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 střední cuketa
70 g koncentrovaný rajčatový protlak
4 stroužky česnek
4 lžíce worchester
3 lžíce sojová omáčka
1 cibule
1 lžíce jablečný ocet
1 lžička plnotučná hořčice
1 lžička třtinový cukr
0,3 pórek
dle chuti chilli paprička
dle chuti sůl
olivový olej

Pikantní cuketová pomazánka

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Cuketa byla vyšlechtěna v Itálii a její jméno cuketa pochází
z názvu "zucca" dýně.

  • 20 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme, rozdrtíme plochou nože a posekáme. Cukety omyjeme, osušíme a podélně rozkrájíme na čtvrtiny a ty nakrájíme na tenčí plátky (pokud je cuketa menší, není potřeba jí loupat ani odstraňovat semínka). Z pórku odstraníme vrchní list, podélně jej rozpůlíme, půlky nakrájíme na proužky a pak na kostičky.

2
Hotovo

Do vyšší pánve nalijeme trošku oleje a zpěníme na něm cibuli s česnekem. Zasypeme cukrem a restujeme, až začne cibule lehce zlátnout. Nasypeme cuketu, pórek, promícháme a chvíli opékáme. Přidáme chilli, worchester, sojovku, jablečný ocet a hořčici, promícháme a přidáme rajčatový protlak. Za velmi častého míchání ještě dvě minuty restujeme a případně dochutíme solí.

3
Hotovo

Pomazánka je skvělá se semínkovým chlebem, ale také na topinkách.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Těstoviny s lososem
další
Chléb z ovesných vloček, semínek a ořechů
předchozí
Těstoviny s lososem
další
Chléb z ovesných vloček, semínek a ořechů

2 komentářů Schovat komentáře

Můžu se prosím zeptat, kdy se má při vaření přidat pórek, není o něm v postupu kromě stylu krájení jinak ani zmínka ???

Přidejte svůj komentář