0 0
Smetanové cupcaky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
125 g karamelové sušenky
30 g máslo
Náplň
250 g mascarpone
200 g zakysaná smetana
100 ml šlehačka
30 g moučkový cukr
2 lžíce agarové vločky
A ještě
150 g zakysaná smetana
12 ks tvrdé karamelové bonbóny nebo jiné tvrdé bonbóny
maliny
máta

Smetanové cupcaky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Mascarpone je nesolený italský tučný sýr nasládlé chuti.

  • 48 min
  • Porcí: 12
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Na tento dezert se budou hodit silikonové košíčky na muffiny.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Sušenky rozdrtíme v elektrickém sekáčku, mixéru nebo v sáčku válečkem. Smícháme s rozpuštěným máslem a rozdělíme do pečících košíčků. Pěkně upěchujeme. Naskládáme na plech a vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a 10 minut zapečeme. Jiný plech vyložíme pomačkaným pečícím papírem a rozložíme na něj bonbóny. Necháme v rozpálené troubě rozpustit, cca 8 minut.

2
Hotovo

V kovovém kastrůlku necháme chvíli nabobtnat agarové vločky s necelou deckou vody. Pak přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Často mícháme. Ve vyšší nádobě našleháme šlehačku s cukrem. V misce rozšleháme mascarpone se zakysanou smetanou a promícháme se šlehačkou. Do uvařeného agaru dáme 2 lžíce smetanové směsi, svižně promícháme a přendáme do krému. Ponorným šlehačem promícháme. Krém rozdělíme na předpečený korpus, naskládáme na tácek, přetáhneme fresh fólií a necháme v lednici zatuhnout.

3
Hotovo

Cupcaky opatrně vyndáme z formiček, ozdobíme lžící zakysané smetany, ovocem, mátou a zapíchneme do nich bonbónové chipsy.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tataráček z rajčat
další
Tataráček z pečeného celeru s Gorgonzolou a ořechy
předchozí
Tataráček z rajčat
další
Tataráček z pečeného celeru s Gorgonzolou a ořechy

Přidejte svůj komentář