0 0
Tvarohová bábovka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 g měkký tvaroh ne vaničkový
200 g hrubá mouka
150 g máslo
130 g třtinový cukr
30 g vlašské ořechy
3 vejce
3 lžíce citrónová šťáva
1 prášek do pečiva
z 1 kůra z bio citrónu
špetka sůl

Tvarohová bábovka

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 75 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vejce, tvaroh a máslo vyndáme z lednice aspoň dvě hodiny předem, aby máslo změklo a vejce s tvarohem získaly pokojovou teplotu. Pak do mísy (ideálně kuchyňského robotu) dáme máslo s cukrem a vyšleháme do pěny. Postupně jeden po druhém všleháme i žloutky. A šleháme tak dlouho, až bude směs krásně vláčná a nadýchaná.

2
Hotovo

Potom přidáme okapaný tvaroh (nepoužíváme vaničkový, je moc řídký), citrónovou šťávu i kůru a promísíme. Z bílků a špetky soli ušleháme polotuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do tvarohové směsi. Nakonec úplně zlehka vmícháme střídavě bílky s posekanými ořechy.

3
Hotovo

Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou (silikonovou nemusíme). Těsto do ní přendáme, povrch uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C. Pečeme cca 55 minut. Je-li upečeno, zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed bábovky. Nebude-li se těsto lepit na dřívko, je hotovo. Necháme v otevřené troubě pár minut zchladnout a pak opatrně vyklopíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krémová bramborová polévka
další
Vaječná omeleta se špenátem a Šmakounem
předchozí
Krémová bramborová polévka
další
Vaječná omeleta se špenátem a Šmakounem

Přidejte svůj komentář