0 0
Perník s citronóvou polevou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 ml kefír
400 g polohrubá mouka
90 g cukr krupice
50 g výrazná marmeláda
15 g kakao
4 lžíce olej
2 vejce
2 lžičky perníkové koření bez kypřícího prášku
1 prášek do pečiva
špetka sůl
sušené brusinky
Poleva
cca 150 g moučkový cukr
cca 3-4 lžíce citrónová šťáva
A ještě
výrazná marmeláda

Perník s citronóvou polevou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 50 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Poleva

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Forma o rozměrech 28 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vejce rozšleháme s cukrem a špetkou soli do pěny. Přidáme kefír, olej a marmeládu a promícháme. Přidáme mouku s kořením, práškem do pečiva a kakaem. Nakonec přisypeme hrst pokrájených brusinek. Krátce, ale důkladně dokupy promísíme.

2
Hotovo

Formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou anebo vyložíme pečícím papírem. Těsto do formy přemístíme a stěrkou od středu nahrneme ke stranám. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 35 minut. Po této době zkusíme doprostřed moučníku zapíchnout špejli, jestli je perník hotový. Pokud bude po vytažení špejle ulepená, pár minut přidáme.

3
Hotovo

Upečený perník necháme vychladnout, minimálně 1x prokrojíme a potřeme marmeládou. Spojíme opět dohromady. Do mističky prosijeme moučkový cukr a postupným přidáváním citrónové šťávy umícháme polevu konzistence tekoucího medu. Polevou potřeme povrch moučníku a necháme ztuhnout.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Marinované tofu se zeleninou
další
Guláš z hlívy ústřičné
předchozí
Marinované tofu se zeleninou
další
Guláš z hlívy ústřičné

Přidejte svůj komentář