• Snědeno.cz
  • Maso
  • Luxusní variace na pastýřský koláč „Shepard’s Pie“
0 0
Luxusní variace na pastýřský koláč „Shepard’s Pie“

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Masová směs
600 g mix mletého vepřového a hovězího masa
400 g drcená rajčata v plechu
100 ml hovězí vývar
100 ml bílé víno
3 stroužky česnek
2 větvičky rozmarýna
1 řapík řapíkatý celer
1 cibule
1 mrkev
dle chuti chilli vločky
sůl
olej
Kaše
10 brambory
cca 200 ml mléko
50 g máslo
30 g čedar
sůl
Na zdobení
80 g čedar

Luxusní variace na pastýřský koláč „Shepard’s Pie“

Trendy:
  • Masožrout

Luxusní variace na pastýřský koláč.

  • 95 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • Masová směs

  • Kaše

  • Na zdobení

Postup přípravy

Sdílet

 

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ve velké pánvi zesklovatíme cibuli s česnekem a přisypeme mrkev nakrájenou na malé kostičky. Chvíli opékáme. Až začne zelenina vonět, přidáme pokrájený řapíkatý celer a po chvilce přilijeme víno a vydusíme. Přidáme maso, vařečkou rozšťoucháme, aby se nám neudělaly velké hrudky. Potom přidáme odrané a pokrájené jehličky rozmarýny, chilli koření dle chuti, sůl a taky rajčata a vývar. Přiklopíme pokličkou a cca 30 minut podusíme. Ochutnáme a případně dokořeníme.

2
Hotovo

V mezičase oloupeme brambory, nakrájíme je a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté vodu slijeme, přidáme změklé máslo a necháme rozpustit. Přilijeme horké mléko a důkladně rozšťoucháme. Nakonec vmícháme jemně nastrouhaný sýr a ještě rozšťoucháme dohladka.

3
Hotovo

Zapékací misku nebo misky vytřeme olejem a na dno rozdělíme masovou směs a na ní rozvrstvíme kaši Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C. Vedle misek (anebo do jiného patra v troubě) položíme kus pečícího papíru a na něj navrstvíme jemně nastrouhaný sýr a pečeme, až se sýr rozpustí a začne zlátnout a na povrchu kaše se začnou tvořit zlatavé flíčky. Sýr vytáhneme (možná bude hotový trochu dřív), necháme zchladnout a nalámeme na kusy. Použijeme na zdobení porcí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mrkvové cupcaky s ananasem a vlašskými ořechy
další
Kávový cheesecake s banánem
předchozí
Mrkvové cupcaky s ananasem a vlašskými ořechy
další
Kávový cheesecake s banánem

Přidejte svůj komentář