0 0
Mrkvové cupcaky s ananasem a vlašskými ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Mrkvové cupcaky s ananasem a vlašskými ořechy

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Nejlepší výsledek dosáhneme, když budou mít všechny suroviny stejnou, pokojovou, teplotu.

  • 60 min
  • Porcí: 17
  • Snadné

Ingredience

  • Krém

Postup přípravy

Sdílet

Na 17 silikonových košíčků.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vejce s cukrem, vanilkou a špetkou soli vyšleháme do pěny, ideálně v kuchyňském robotu. Přilijeme nálev z ananasu, olej a ještě chvíli šleháme. Potom už jen stěrkou vmícháme nahrubo nastrouhanou mrkev, drobně pokrájený ananas a mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořicí a pomletými ořechy.

2
Hotovo

Těsto rozdělíme do muffinových formiček. Ideální jsou silikonové, ty se nemusí vymazávat. Jinak muffinový plech silně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou anebo vyložíme papírovými košíčky.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C (ne horkovzduch) a pečeme dozlatova, cca 30 minut. Zchladlé ozdobíme krémem vyšlehaným z mascarpone, tvarohu, moučkového cukru a citrónové šťávy. Posypeme posekanými ořechy, kousky ananasu a mátovými lístečky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Salát s marinovanou červenou řepou a kozím sýrem
další
Luxusní variace na pastýřský koláč „Shepard’s Pie“
předchozí
Salát s marinovanou červenou řepou a kozím sýrem
další
Luxusní variace na pastýřský koláč „Shepard’s Pie“

Přidejte svůj komentář