0 0
Vaječný koňak

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vaječný koňak

    Postup přípravy

    Na 1,5 l vaječného koňaku budeme potřebovat:

    • 8 žloutků
    • 1 l smetany 12%
    • 1 plechovka Salka
    • 0,3 l rumu
    • trocha vanilkového prášku nebo dřeně z lusku

    Postup:

    Žloutky vylijeme do kastrolu a rozšleháme metličkou do pěny. Přilijeme Salko, mléko, přidáme i vanilku a metličkou ještě prošleháme. Vložíme do vodní lázně a za stálého promíchávání zahříváme do zahoustnutí. Teplotu zvolíme raději mírnější, aby se nám vajíčka nezdrcla. Směs zahřejeme na cca 70 st. C. Bude to trvat možná i víc než 40 minut. Hustota ve finále bude jako řidší šodó na buchtičky. Stáhneme z ohně, vyndáme z vodní lázně, přilijeme rum a pořádně rozmícháme.

    Vaječňák scedíme přes cedník a naplníme do vyvařených lahví.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Domácí pšenično-žitný chléb z droždí
    další
    Linecké cukroví

    Přidejte svůj komentář