Ingredience
- 1000 ml smetana na vaření
- 300 ml rum
- 8 žloutek
- 1 Salko
- vanilka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Žloutky vylijeme do kastrolu a rozšleháme metličkou do pěny. Přilijeme Salko, smetanu, přidáme i vanilku a metličkou ještě prošleháme. Vložíme do vodní lázně a za stálého šlehání metličkou zahříváme do zahoustnutí. Teplotu zvolíme raději mírnější, aby se nám vajíčka nezdrcla. Směs zahřejeme na cca 70 st. C. Bude to trvat možná i víc než 40 minut. Hustota ve finále bude jako řidší šodó na buchtičky. Stáhneme z ohně, vyndáme z vodní lázně, přilijeme rum a pořádně rozmícháme. |
2 Hotovo | Vaječňák scedíme přes cedník a naplníme do vyvařených lahví. Zazátkujeme a uchováme v chladu. |