0 0
Vaječný koňak

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1000 ml smetana na vaření
300 ml rum
8 žloutek
1 Salko
vanilka

Vaječný koňak

  • 55 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Žloutky vylijeme do kastrolu a rozšleháme metličkou do pěny. Přilijeme Salko, smetanu, přidáme i vanilku a metličkou ještě prošleháme. Vložíme do vodní lázně a za stálého šlehání metličkou zahříváme do zahoustnutí. Teplotu zvolíme raději mírnější, aby se nám vajíčka nezdrcla. Směs zahřejeme na cca 70 st. C. Bude to trvat možná i víc než 40 minut. Hustota ve finále bude jako řidší šodó na buchtičky. Stáhneme z ohně, vyndáme z vodní lázně, přilijeme rum a pořádně rozmícháme.

2
Hotovo

Vaječňák scedíme přes cedník a naplníme do vyvařených lahví. Zazátkujeme a uchováme v chladu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Domácí pšenično-žitný chléb z droždí
další
Linecké cukroví
předchozí
Domácí pšenično-žitný chléb z droždí
další
Linecké cukroví

Přidejte svůj komentář