0 0
Vaječný koňak

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vaječný koňak

Postup přípravy

Sdílet

Na 1,5 l vaječného koňaku budeme potřebovat:

  • 8 žloutků
  • 1 l smetany 12%
  • 1 plechovka Salka
  • 0,3 l rumu
  • trocha vanilkového prášku nebo dřeně z lusku

Postup:

Žloutky vylijeme do kastrolu a rozšleháme metličkou do pěny. Přilijeme Salko, mléko, přidáme i vanilku a metličkou ještě prošleháme. Vložíme do vodní lázně a za stálého promíchávání zahříváme do zahoustnutí. Teplotu zvolíme raději mírnější, aby se nám vajíčka nezdrcla. Směs zahřejeme na cca 70 st. C. Bude to trvat možná i víc než 40 minut. Hustota ve finále bude jako řidší šodó na buchtičky. Stáhneme z ohně, vyndáme z vodní lázně, přilijeme rum a pořádně rozmícháme.

Vaječňák scedíme přes cedník a naplníme do vyvařených lahví.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Domácí pšenično-žitný chléb z droždí
další
Linecké cukroví
předchozí
Domácí pšenično-žitný chléb z droždí
další
Linecké cukroví

Přidejte svůj komentář