0 0
Teplý salát z fazolí a klobásy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Teplý salát z fazolí a klobásy

Trendy:
  • Masožrout

Do salátu je možné použít
i fazole suché. V tom případě namočíme 100 g do studené vody na minimálně 10 hodin
a pak uvaříme doměkka.

  • 25 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vejce vložíme horké vody a vaříme 8 minut. Poté vodu slijeme, vejce natlučeme a zalijeme studenou vodou. Pak osušíme a oloupeme.

2
Hotovo

Cibuli olopeme a nakrájíme na proužky. Česnek také oloupeme a nakrájíme na plátky. Nasypeme do vyšší pánve a restujeme dosklovata. Mezitím si podélně rozkrojíme klobásu a nakrájíme na plátky. Přidáme do pánve a restujeme. Přidáme slité a propláchnuté fazole. Omyjeme papriky, rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky. Okurky také překrojíme a nakrájíme na plátky.

3
Hotovo

Do pánve ke klobáse přilijeme rajčatové pyré, osolíme, opepříme a přidáme chilli dle chuti. Když začne pyré bublat, přihodíme papriky a po dvou minutách ještě okurky. Další dvě minutky podusíme a stáhneme z plotny.

4
Hotovo

Rozdělíme na talíře, bohatě posypeme posekaným oreganem (v případě, že máme oregano sušené, přidáme ho do pánve zároveň s rajčatovým pyré).

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Květáková polévka s hráškem a mrkví
další
Baby kuřátko s bramborovým knedlíkem a kopřivovým špenátem
předchozí
Květáková polévka s hráškem a mrkví
další
Baby kuřátko s bramborovým knedlíkem a kopřivovým špenátem

Přidejte svůj komentář