• Snědeno.cz
  • Maso
  • Baby kuřátko s bramborovým knedlíkem a kopřivovým špenátem
0 0
Baby kuřátko s bramborovým knedlíkem a kopřivovým špenátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Kuře
1 (500 g) baby kuřátko
50 g máslo
30 ml bílé víno
3 stroužky česnek
1 lžíce med
1 cibule
1 větvička tymián
1 bio citrón
sůl
Kopřivový špenát
200 g mražený špenát listy
40 g kopřiva
30 ml smetana na vaření
3 stroužky česnek
1 cibule
1 vejce
olej
Bramborový knedlík
250 g uvařené brambory
75 g hrubá mouka
50 g dětská krupička
1 žloutek
0,5 lžičky olej
0,5 lžičky jablečný ocet
sůl

Baby kuřátko s bramborovým knedlíkem a kopřivovým špenátem

Trendy:
  • Masožrout

Kopřiva je silná detoxikační bylina. Proč jí nevyužít třeba do špenátu?

  • 95 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Kuře

  • Kopřivový špenát

  • Bramborový knedlík

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si dáme vařit brambory ve slupce. Vaříme je téměř doměkka, cca 25 minut. Pak je necháme chvilku zchladnout, abychom je udrželi v rukou až je budeme loupat.

2
Hotovo

Kuřátko omyjeme, osušíme a ukazováčkem uvolníme kůži na prsíčkách. Na každou stranu vložíme špalíček másla. Kuře ze všech stran i uvnitř osolíme. Dovnitř vložíme taky kousek másla, větvičku tymiánu a kousek citrónu i s kůrou. Cibuli nakrájíme na proužky a rozvrstvíme jí na dno zapékací misky. Na cibuli položíme kuře prsní částí nahoru. Nožky svážeme potravinářským provázkem a křidýlka podložíme dospodu, aby se nám nepřipálila. Do pekáčku kápneme trochu bílého vína a vložíme 2 plátky citrónu, ještě kousek másla a zakryjeme alobalem.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme 25 minut. Pak alobal odstraníme, kuře opatrně otočíme a zvýšíme teplotu na 190 st. C. Pečeme 20 minut. Po této době kuře opět obrátíme, pokapeme tekutým medem a citrónovou šťávou a pečeme dalších 20 minut dozlatova.

4
Hotovo

Mezitím uděláme knedlíky. Dáme si vařit osolenou vodu. Rozstrouháme brambory, přidáme mouku a krupici, sůl, olej, ocet a žloutek. Zpracujeme těsto, uválíme knedlík a hned vložíme do vroucí vody. Vaříme cca 15 minut. Uvařený knedlík vylovíme, přepůlíme bílou nití a zkontrolujeme, je-li uvařený. Pak nití nakrájíme na plátky.

5
Hotovo

Taky si připravíme špenát. Do kastrolu nalijeme trochu oleje, přisypeme posekanou cibuli a orestujeme dosklovata. Přispeme špalíky špenátu, necháme rozpustit a přidáme omyté, osušené a posekané kopřivy. Okořeníme solí, pepřem a lisovaným česnekem. Vklepneme vejce a necháme srazit. Nakonec zjemníme troškou smetany.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Teplý salát z fazolí a klobásy
další
Zapečené toustíky se sýrem
předchozí
Teplý salát z fazolí a klobásy
další
Zapečené toustíky se sýrem

Přidejte svůj komentář