0 0
Guláš z hlívy ústřičné

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g čistých plodnic hlíva ústřičná
250 ml zeleninový vývar příp. 1 bujónová kostka
5 kuliček nové koření
2 bobkový list
2 plné lžíce hladká mouka
2 lžíce sojová omáčka
2 stroužky česnek
1 cibule
1 lžíce gulášová paprika
1 lžíce uzená paprika
drcený kmín
chilli koření
dle chuti sůl
olej

Guláš z hlívy ústřičné

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Hlíva tvarem i barvou připomíná ústřice, proto "hlíva ústřičná".

  • 35 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme oboje lehce zezlátnout. Zaprášíme moukou a minutku restujeme. Okořeníme kmínem, novým kořením, bobkovým listem, chilli, paprikou a ještě krátce orestujeme. Zalijeme vlažným vývarem, promícháme a přihodíme hlívu pokrájenou na větší kousky. Zamícháme, přiklopíme pokličkou a 10 minut podusíme.

2
Hotovo

Dochutíme sojovkou, případně lehce dosolíme a ještě chviličku podusíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Perník s citronóvou polevou
další
Makovec s čokoládovou polevou
předchozí
Perník s citronóvou polevou
další
Makovec s čokoládovou polevou

Přidejte svůj komentář