0 0
Zeleninová směs s Ďobáčky a pečenými brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zeleninová směs s Ďobáčky a pečenými brambory

    Postup přípravy

    Na 4-5 porcí budeme potřebovat:

    Směs

    • 150 g Ďobáčků
    • 150 g mladé cukety
    • 100 g rajčatového pyré
    • 4 rajčata
    • 2 snítky tymiánu
    • 1 červená kapie
    • 1 cibule
    • 1 velký stroužek česneku
    • 1 lahůdková cibulka
    • 1 dl bílého vína
    • 1 lžíce sojové omáčky
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • olej

    Pečené brambory

    • 8 středních brambor
    • kmín, čerstvě mletý pepř, sůl
    • olej

    Postup:

    Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. V troubě vyhřáté na 180 st. C rozpálíme olej a vysypeme na něj opatrně brambory. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Pečeme dozlatova, občas promícháme. Bude to trvat asi 35 minut.

    Rajčata nakrojíme ostrým nožem, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na kostičky. Neoloupanou cuketu pokrájíme na kolečka a kapii na kostičky. Ve velkém kastrole rozehřejeme olej a orestujeme na něm na proužky nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kousky pokrájené Ďobáčky, celé snítky tymiánu a podlijeme vínem. Restujeme do vypaření vína. Potom přihodíme pokrájenou kapii, cuketu a rajčata. Osolíme, opepříme a zalijeme rajčatovým pyré. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 10 minut. Dochutíme sojovkou. Před podáváním odstraníme tymián.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Řezy s mákem a jablíčky
    další
    Mexická směs s cuketou

    Přidejte svůj komentář