0 0
Vegetariánské „špekové“ knedlíky s cuketovým zelím

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Knedlíky
190 g uzený tempeh
180 ml mléko
50 g hrubá mouka
40 g máslo
30 g polohrubá mouka
5 ks rohlík
2 ks vejce
2 lžíce sojová omáčka
velká hrst hladkolistá petrželka
sůl
olej
Cuketové zelí
750 g cuketa
8 lžic bílé víno
1 ks cibule
1 lžíce cukr
1 lžíce sůl
1 lžíce kvalitní ocet
1 lžička drcený kmín
Smažená cibulka
1 ks cibule
olej

Vegetariánské „špekové“ knedlíky s cuketovým zelím

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Tempeh je původem Indonézan, ale hravě nahradí i český špek. Navíc dodá jídlu kompletní řadu vitamínu B. Takže můžeme v podstatě říct, že vaříme knedlíky s B-komplexem :)

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Knedlíky

  • Cuketové zelí

  • Smažená cibulka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rohlíky a tempeh nakrájíme na malé kostičky. Na pánev nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm tempeh. Necháme v něm rozpustit také máslo a přidáme rohlíky. Opekáme, až začnou být zlatavé. Vše přesypeme do misky, přidáme pokrájenou petrželku a zalijeme vejci rozkvedlanými s mlékem a sojovkou. Promícháme. Zasypeme moukou a ještě jednou promícháme. Necháme chvilku odstát.

2
Hotovo

Začneme s přípravou zelí. V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli dorůžova. Přidáme cukr, sůl, kmín a zalijeme vínem. Necháme vypařit. Mezitím si na hrubém struhadle nebo V-krouhači nastrouháme cuketu (je-li přerostlá, tak ji oloupeme a odstraníme semínka) a následně ji přidáme do kastrolu k cibuli. Chvilku restujeme, a je-li potřeba zalijeme troškou vody. Přidáme ocet, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 15 minut. Poté odklopíme a dochutíme dle vlastní chuti.

3
Hotovo

Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu na knedlíky. Z těsta odebíráme lžící větší kousky a utvoříme kuličky o velikosti tenisáku (je fajn si po každém 2. omýt ruce, jdou pak lépe koulet). Obalíme je v troše mouky a najednou vložíme do vroucí vody. Bude jich asi 10 ks. Vaříme přibližně 15 minut. Pak jeden knedlík vyjmeme, rozpůlíme nití a zkontrolujeme, je-li hotový. Pak vylovíme ostatní a propícháme je vidličkou, aby unikla pára.

4
Hotovo

Cibuli na ozdobení nakrájíme na kostičky a dozlatova orestujeme na oleji.

5
Hotovo

Tohle zelí jsem dělala z velké cukety, kterou bylo nutné odsemínkovat a oloupat. Pokud budete dělat z malé, nastrouhejte celou, ale zelí bude trošku dozelena :)

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bramborová polévka se zelím a restovanou slaninou
další
Kandovaná dýně Hokaidó
předchozí
Bramborová polévka se zelím a restovanou slaninou
další
Kandovaná dýně Hokaidó

Přidejte svůj komentář