0 0
Bramborová polévka se zelím a restovanou slaninou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
150 g brambory
150 g hlávkové zelí
3 stroužky česnek
2 ks zeleninový bio bujón
2 lžíce Hraška příp. hladkou mouku
1 ks cibule
chilli paprička
mletý pepř
kmín
olej
A ještě
100 g slanina
naklíčená řeřicha

Bramborová polévka se zelím a restovanou slaninou

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout

Zelí je doslova lék za pár kaček.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dorůžova. Přidáme posekaný česnek a oloupané, na kostičky nakrájené brambory, a také na kostičky nakrouhané zelí. Ještě chvíli restujeme. Zalijeme vroucí vodou, přidáme bio bujóny, na droboučké kostičky nakrájenou chilli papričku, kmín a pepř. Vaříme asi 15 minut. Hrašku smícháme s troškou teplé vody a přilijeme do polévky. Pár minutek povaříme.

2
Hotovo

Slaninu nakrájíme na nudličky a orestujeme na trošce oleje. Slaninou a řeřichou ozdobíme polévku na talířích.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Barevné karbanátky z trouby s máslovým hráškem
další
Vegetariánské „špekové“ knedlíky s cuketovým zelím
předchozí
Barevné karbanátky z trouby s máslovým hráškem
další
Vegetariánské „špekové“ knedlíky s cuketovým zelím

Přidejte svůj komentář