0 0
Barevné karbanátky z trouby s máslovým hráškem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Karbanátky
500 g mleté vepřové maso libové
50 g mražený hrášek
2 lžíce Hraška příp. hladká mouka
2 lžíce plnotučná hořčice
1 ks červená paprika tenkostěnná
1 ks lahůdková cibulka
1 lžíce majoránka
1 ks vejce
sůl
mletý pepř
Příloha
300 g mražený hrášek
50 g máslo
sůl
čerstvě mletý pepř

Barevné karbanátky z trouby s máslovým hráškem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Zdravé recepty

Hlavně na Moravě prý karbenátek - z rakouského "karbenatl", v Praze výhradně karbanátek, ale své jméno má
z italského "carbo" uhlí :)

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Karbanátky

  • Příloha

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso přendáme do mísy a smícháme s hráškem, drobně nakrájenou kapií, lisovaným česnekem, hořčicí, Hraškou, vejce a solí. Přidáme na kroužky nakrájenou lahůdkovou cibulku, včetně celé zelené části, a také pepř a majoránku. Důkladně promícháme a utvoříme 10 karbanátků, které narovnáme na plech na pečící papír. Dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 35 minut.

2
Hotovo

Mezitím si na másle orestujeme hrášek, který dle chuti osolíme a opepříme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Bazalkové pesto
další
Bramborová polévka se zelím a restovanou slaninou

Přidejte svůj komentář