0 0
Paštika z krůtích jater

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
750 g krůtí játra
300 ml šlehačka
200 g máslo
4 lžíce koňak
3 stroužky česnek
1 velká cibule
1 lžička tymián
cca 1 lžička sůl
čerstvě mletý pepř
A ještě
cca 50 g máslo
zelený pepř naložený

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Paštika z krůtích jater

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Masožrout

Játra jsou bohatým zdrojem železa, bílkovin a vitamínů.

  • 75 min
  • Porcí: 10
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Polovinu másla rozpustíme ve vyšší pánvi a jen krátce na něm necháme zpěnit cibuli s česnekem a kořením. Zakápneme koňakem a necháme vypařit. Přihodíme játra a opečeme ze všech stran. Restujeme tak dlouho, dokud nebudou játra hotová, uvnitř však musí zůstat růžová. Když na ně zatlačíme zvrchu, jemně pruží. Potom je osolíme dle chuti, zalijeme šlehačkou, přihodíme zbytek másla a zahřejeme, až začne šlehačka bublat. Přendáme do vyšší nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem úplně dohladka.

2
Hotovo

Na paštice si pochutnáme sami a ještě zbyde na naplnění cca 4-5 vyvařených nízkých skleniček. Povrch uhladíme, navrch dáme malou lžičku zeleného pepře a kostičku másla. Okraje skleniček otřeme, zavíčkujeme a zavaříme v troubě 20 minut při 130 st. C. Nebo paštiku rozdělíme do porcelánových mističek, zalijeme rozpuštěným máslem a posypeme pepřem. Uchováme v lednici, max. 5 dní.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Kapustová krémová polévka
další
Hrudky z bílé čokolády s pistáciemi a brusinkami
předchozí
Kapustová krémová polévka
další
Hrudky z bílé čokolády s pistáciemi a brusinkami

Přidejte svůj komentář