0 0
Vepřové maso dušené s mrkví

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

250 g vepřová plec nebo libová krkovice
5 ks mrkev
1 ks cibule
1 lžíce polohrubá mouka nebo Hraška
1 lžička citrónová šťáva
1 lžička sypké polévkové bio koření
kmín
sůl
olej
Příloha
nebo knedlík těstoviny

Vepřové maso dušené s mrkví

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Recepty pro děti

Všude se dozvídáme, že zelenina se má jíst převážně v syrovém stavu, aby neztratila vitamíny. Mrkev je rebel. Větší užitek nám přinese vařená.

  • 90 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso nakrájíme na malé kousky, mrkev na půlkolečka a cibuli nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olej, cibuli na něm orestujeme dozlatova a přidáme kousky masa. Chvíli opékáme, aby se maso zatáhlo. Přisypeme kmín, pepř a podlijeme trochou horké vody. Přikryjeme poklicí a za občasného promíchání dusíme doměkka. Dle potřeby po trochách dolíváme horkou vodu.

2
Hotovo

Když už je maso téměř měkké, přisypeme mrkev, polévkové koření a zlehka osolíme. Dle potřeby opět dolijeme vodu, přiklopíme a dodusíme doměkka. Ve skleničce smícháme mouku s vlažnou vodou a přilijeme k mrkvi a masu. Pár minutek povaříme do zhoustnutí. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Sypaný vrstvený dort
další
Ragú z hlívy ústřičné

Přidejte svůj komentář