0 0
Hanácký salát

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hanácký salát

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Červené zelí je napěchované vitamíny a minerály. Podporuje imunitní systém, pomáhá při hubnutí a navíc zpomaluje stárnutí. No, není to zázrak?

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Zelí nakrouháme na jemné proužky. Zalijeme vroucí vodou a 3-5 minut povaříme. Potom vodu slijeme, zelí propláchneme vodou studenou a necháme okapat. To je snadnější varianta. Druhá je, že zelí trochu prosolíme a rukama ždímeme, až pustí šťávu a zkřehne. Šťávu slijeme. Tímto způsobem zelí zůstane ještě trochu křupavé. Pokud zvolíte variantu číslo dva, uberte soli v zálivce.

2
Hotovo

V mezičase nadrobno posekáme šalotku. Polovinu okurek nastrouháme na jemném a polovinu na hrubém struhadle. Vše vmísíme do zelí. V misce promícháme majolku se zakysankou, hořčicí, octem, troškou láku z okurek, solí, pepřem a cukrem. Směs ochutnáme a doladíme, aby byla příjemně výrazná. Potom smícháme se zelím a necháme aspoň půl hodiny odležet.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Bábovka
další
Zapečené lilky s mletým masem
předchozí
Bábovka
další
Zapečené lilky s mletým masem

Přidejte svůj komentář