0 0
Bábovka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g polohrubá mouka
250 ml mléko
130 g máslo
100 g třtinový cukr
20 g kakao
3 vejce
0,5 prášek do pečiva
rozinky
špetka sůl
vanilka
na formu máslo a hrubá mouka

Bábovka

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla

Bábovka je šlágrem napříč Evropou již od 17. století.

  • 55 min
  • Porcí: 12
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Je ideální, pokudnecháme ingredience na přípravu stát na kuchyňské lince, aby se srovnala jejich teplota. Rozehřejeme máslo a také jej necháme chvíli stát, aby vychladlo. Pokud nemáme silikovovou formu, vymažeme bábovkovou formu máslem a vysypeme hrubou moukou.

2
Hotovo

V misce vyšleháme do pěny vejce s cukrem, vanilkou a špetkou soli. Nejlíp to půjde kuchyňským robotem. Pak už pouze stěrkou přimícháme mléko, rozpuštěné máslo a mouku s práškem do pečiva. Jen nezbytnou dobu mícháme, přidáme rozinky a polovinu přelijeme do formy. Potom přidáme kakao a ještě lžíci mléka a opět jen rychle zapracujeme. Přilijeme na světlé těsto.

3
Hotovo

Pečeme v troubě předehřáté na 170 st. C po dobu přibližně 35-40 minut. Je-li po této době bábovka hotová, zjistíme zapíchnutím špejle.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vepřové plátky v kořeněné marinádě
další
Hanácký salát
předchozí
Vepřové plátky v kořeněné marinádě
další
Hanácký salát

Přidejte svůj komentář