Ingredience
- 300 g polohrubá mouka
- 250 ml mléko
- 130 g máslo
- 100 g třtinový cukr
- 20 g kakao
- 3 vejce
- 0,5 prášek do pečiva
- rozinky
- špetka sůl
- vanilka
- na formu máslo a hrubá mouka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Je ideální, pokudnecháme ingredience na přípravu stát na kuchyňské lince, aby se srovnala jejich teplota. Rozehřejeme máslo a také jej necháme chvíli stát, aby vychladlo. Pokud nemáme silikovovou formu, vymažeme bábovkovou formu máslem a vysypeme hrubou moukou. |
2 Hotovo | V misce vyšleháme do pěny vejce s cukrem, vanilkou a špetkou soli. Nejlíp to půjde kuchyňským robotem. Pak už pouze stěrkou přimícháme mléko, rozpuštěné máslo a mouku s práškem do pečiva. Jen nezbytnou dobu mícháme, přidáme rozinky a polovinu přelijeme do formy. Potom přidáme kakao a ještě lžíci mléka a opět jen rychle zapracujeme. Přilijeme na světlé těsto. |
3 Hotovo | Pečeme v troubě předehřáté na 170 st. C po dobu přibližně 35-40 minut. Je-li po této době bábovka hotová, zjistíme zapíchnutím špejle. |