0 0
Bábovka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bábovka

Postup přípravy

Sdílet

Klasická bábovka je šlágrem napříč Evropou již od 17. století. Od minulého století již prý kraluje i v kuchařkách Spojených států a Austrálie, a to díky „stěhování národů“. Receptů, na tu zaručeně nejlepší bábovku, jsou jistě minimálně tisíce.

  •  170 g hrubé mouky
  • 130 g polohrubé mouky
  • 70 g třtinového cukru
  • 250 ml mléka (+ 30 ml ke kakau)
  • 130 g másla
  • 3 vejce
  • 30 g kakaa
  • hrst rozinek
  • prášek do pečiva
  • sůl
  • máslo a hrubá mouka na formu

Rozehřejeme máslo, vymažeme bábovkovou formu máslem a vysypeme hrubou mukou. V misce smícháme vařečkou vejce s cukrem, mlékem, rozpuštěným máslem, moukou, práškem do pečiva, solí a rozinkami. Rychle zpracujeme a polovinu těsta vylijeme do připravené formy. Druhou polovinu smícháme s kakaem a cca 30 ml mléka a vlijeme na světlé těsto.

Upečeme v troubě předehřáté na 170 st. C po dobu přibližně 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Proč se „snědeno“ s postupujícím jarem málo zelená?
další
Kapustová polévka
předchozí
Proč se „snědeno“ s postupujícím jarem málo zelená?
další
Kapustová polévka

Přidejte svůj komentář