0 0
Bábovka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bábovka

    Postup přípravy

    Klasická bábovka je šlágrem napříč Evropou již od 17. století. Od minulého století již prý kraluje i v kuchařkách Spojených států a Austrálie, a to díky “stěhování národů”. Receptů, na tu zaručeně nejlepší bábovku, jsou jistě minimálně tisíce.

    •  170 g hrubé mouky
    • 130 g polohrubé mouky
    • 70 g třtinového cukru
    • 250 ml mléka (+ 30 ml ke kakau)
    • 130 g másla
    • 3 vejce
    • 30 g kakaa
    • hrst rozinek
    • prášek do pečiva
    • sůl
    • máslo a hrubá mouka na formu

    Rozehřejeme máslo, vymažeme bábovkovou formu máslem a vysypeme hrubou mukou. V misce smícháme vařečkou vejce s cukrem, mlékem, rozpuštěným máslem, moukou, práškem do pečiva, solí a rozinkami. Rychle zpracujeme a polovinu těsta vylijeme do připravené formy. Druhou polovinu smícháme s kakaem a cca 30 ml mléka a vlijeme na světlé těsto.

    Upečeme v troubě předehřáté na 170 st. C po dobu přibližně 30 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Proč se “snědeno” s postupujícím jarem málo zelená?
    další
    Kapustová polévka

    Přidejte svůj komentář