6 2
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Výpečky
600 g vepřová plec
10 lístků šalvěj
4 stroužky česnek
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
kmín
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Špenát
400 g mražený špenát
3 lžíce smetana na vaření
1 ks cibule
1 stroužek česnek
1 ks vejce
čerstvě mletý pepř
sypké polévkové bio koření
sůl
olej
Příloha
bramborový knedlík

Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Top recepty
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Výpečky

  • Špenát

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso otřeme vlhkým ubrouskem a rozkrájíme na kostky. Pokud na mase necháme i nějaké tučnější kousky, bude ve výsledku šťavňatější. Pokud vykrájíme jen libové, maso bude sušší, ale zato „dietnější“. My preferujeme ten druhý způsob.

2
Hotovo

Do pekáčku nalijeme trochu oleje a orestujeme na ní pokrájenou cibuli a 2 posekané stroužky česneku. Když je cibule zlatavá, přihodíme nakrájené maso a zprudka ze všech stran osmahneme. Až potom osolíme a opeříme a strčíme odkryté do trouby vyhřáté na 180 st. C. V této fázi dost často kontrolujeme. Jakmile se vypaří šťáva puštěná z masa a maso začne zlátnout, podlijeme šálkem horké vody, přikryjeme alobalem nebo pokličkou a pečeme do vydušení vody. Cca 20 minut. Maso zkontrolujeme, opět podlijeme, přiklopíme a zase pečeme. Toto opakujeme do změknutí masa. Když už je maso téměř měkké, ve sklenici s vlažnou vodou rozmícháme mouku a přilijeme jí do pekáčku. Přihodíme i pokrájenou šalvěj a prolisovaný zbylý česnek. Teď už necháme nezakryté dopéct ještě pár minutek.

3
Hotovo

V mezičase uvaříme bramborové knedlíky, a taky špenát.

4
Hotovo

V kastrolu orestujeme posekanou cibuli a přidáme mražený špenát. Okořeníme sypkým polévkovým kořením a trošičku osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a dusíme. Když je špenát rozpuštěný, rozklepneme k němu vejce, přikápneme smetanu a prolisujeme česnek. Ještě pár minutek podusíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Italské krémové košíčky z listového těsta
další
Zázvorový čaj
předchozí
Italské krémové košíčky z listového těsta
další
Zázvorový čaj

Přidejte svůj komentář