0 0
Pohanková kaše

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
8 datle
1,75 odměrky pohanka
špetička sůl
Na ozdobu
90 g vlašské ořechy
60 g sušené brusinky
5 lžic javorový sirup
1 velký banán

Pohanková kaše

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Pohanka je bezlepková zahřívací potravina, která zpevňuje naše cévy a zbavuje
je "zlého" cholesterolu.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno ve spolupráci s MioMat

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pohanku propláchneme čistou vodou a vyklopíme do MioMatu. Přidáme datle a zalijeme vodou mezi rysky "min" a "max". Přiklopíme pokličkou, zapojíme do stítě a stiskneme tlačítko "Mash/Soup". Za 25 minut nás přístroj přivolá zapískáním a kaše je hotová.

2
Hotovo

Mezitím, co MioMat bublá a syčí si připravíme ořechy. Posekáme je nahrubo a nasucho necháme rozvonět na pánvi. Pak je zakápneme javorovým sirupem nebo medem a chvíli společně opékáme. Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kaši naservírujeme na misky a ozdobíme ořechy, banánem a brusinkami.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Chodské koláče
další
Bramborové gnocchi se špenátem vege i maso verze
předchozí
Chodské koláče
další
Bramborové gnocchi se špenátem vege i maso verze

Přidejte svůj komentář