0 0
Kapustové karbanátky s fazolemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g kapusta
100 g bílé fazole v suchém stavu nebo konzervička naložených
100 g slzovka nebo kroupy
30 g jemné vločky
4 lžíce Hraška nebo hladká mouka
3 stroužky česnek
1 ks vejce
1 ks cibule
majoránka
sůl, pepř
na obalení Hraška
na smažení olej
Dip
1 balení ricotta
1 lžíce zakysaná smetana
dijonská hořčice
med
citrónová šťáva
sůl
Salát
pak choi
červená paprika
rukola
citrónová šťáva
olivový olej
med
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kapustové karbanátky s fazolemi

Trendy:
  • Vegetariánské

Kapusta je neprávem opomíjená superpotravina. Svými zdravotními účinky dokáže zvyšovat imunitu i vůči velmi vážným onemocněním.

  • 65 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • Dip

  • Salát

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Fazole namočíme přes noc do chladné vody a druhý den v nové vodě uvaříme doměkka (uvařím vždy celý sáček a rozdělím do mrazáku na porce). Nebo použijeme fazole naložené, které vyklopíme na cedník, propláchneme vodou a necháme okapat. Slzovku namočíme na hodinu do studené vody a pak půl hodiny povaříme a rovněž necháme okapat. Kapustové listy opláchneme ve vodě, odřízneme tuhé části a dvě minuty povaříme v osolené vodě. Poté necháme také okapat a dosušíme ubrouskem.

2
Hotovo

Fazole s kapustou, česnekem a cibulí umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v elektrickém sekáčku. Osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, přidáme vejce, slzovku, vločky a Hrašku a zpracujeme v těsto. Tvoříme pevné karbanátky, které obalíme v Hrašce a osmažíme na pánvi na oleji z obou stran dozlatova.

3
Hotovo

Ricottu smícháme se zakysankou, medem, citrónovou šťávou, dijonskou hořčicí a solí dle vlastní chuti.

4
Hotovo

Zeleninu omyjeme, nakrájíme na nudličky a zalijeme zálivkou vyšlehanou z citrónové šťávy, olivového oleje, medu a soli.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Ředkvičkový salát
další
Hrstková polévka
předchozí
Ředkvičkový salát
další
Hrstková polévka

Přidejte svůj komentář