0 0
Kapustové karbanátky s fazolemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

300 g kapusta
100 g bílé fazole v suchém stavu nebo konzervička naložených
100 g slzovka nebo kroupy
30 g jemné vločky
4 lžíce Hraška nebo hladká mouka
3 stroužky česnek
1 ks vejce
1 ks cibule
majoránka
sůl, pepř
na obalení Hraška
na smažení olej
Dip
1 balení ricotta
1 lžíce zakysaná smetana
dijonská hořčice
med
citrónová šťáva
sůl
Salát
pak choi
červená paprika
rukola
citrónová šťáva
olivový olej
med
sůl

Kapustové karbanátky s fazolemi

Trendy:
  • Vegetariánské

Kapusta je neprávem opomíjená superpotravina. Svými zdravotními účinky dokáže zvyšovat imunitu i vůči velmi vážným onemocněním.

  • 65 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • Dip

  • Salát

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Fazole namočíme přes noc do chladné vody a druhý den v nové vodě uvaříme doměkka (uvařím vždy celý sáček a rozdělím do mrazáku na porce). Nebo použijeme fazole naložené, které vyklopíme na cedník, propláchneme vodou a necháme okapat. Slzovku namočíme na hodinu do studené vody a pak půl hodiny povaříme a rovněž necháme okapat. Kapustové listy opláchneme ve vodě, odřízneme tuhé části a dvě minuty povaříme v osolené vodě. Poté necháme také okapat a dosušíme ubrouskem.

2
Hotovo

Fazole s kapustou, česnekem a cibulí umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v elektrickém sekáčku. Osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, přidáme vejce, slzovku, vločky a Hrašku a zpracujeme v těsto. Tvoříme pevné karbanátky, které obalíme v Hrašce a osmažíme na pánvi na oleji z obou stran dozlatova.

3
Hotovo

Ricottu smícháme se zakysankou, medem, citrónovou šťávou, dijonskou hořčicí a solí dle vlastní chuti.

4
Hotovo

Zeleninu omyjeme, nakrájíme na nudličky a zalijeme zálivkou vyšlehanou z citrónové šťávy, olivového oleje, medu a soli.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Ředkvičkový salát
další
Hrstková polévka

Přidejte svůj komentář