0 0
Rychlý hummus

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
240 g cizrna konzerva
50 ml olivový olej
2 lžíce tahini nebo 2 lžíce sezamových semínek
dle chuti citrónová šťáva
sušený česnek
čerstvě mletý pepř
sůl
A ještě
bageta
slunečnicová semínka
zelenina

Rychlý hummus

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Recept na hummus pochází
z 18. století ze syrského Damašku.

  • 10 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si připravíme zeleninu na salát. Pak rozkrojíme bagetu a rozpečeme v rozpálené troubě.

2
Hotovo

Cizrnu zcedíme, ale vodu nevyléváme. Do elektrického sekáčku nebo mixéru nasypeme cizrnu, přilijeme trochu nálevu a přidáme tahini. Zakápneme olejem, citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a okořeníme sušeným (případně čerstvým prolisovaným česnekem). Rozmixujeme na hladkou pastu. Doladíme dle chuti.

3
Hotovo

Na suché pánvi dozlatova opečeme slunečnicová semínka a posypeme jimi hummus na talířích.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tvarohové muffiny z ovesných vloček s banánem a kokosem
další
Chorizo pomazánka s Habanero
předchozí
Tvarohové muffiny z ovesných vloček s banánem a kokosem
další
Chorizo pomazánka s Habanero

Přidejte svůj komentář