0 0
Risotto se salsicciou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g rýže Carnaroli nebo Arborio
200 g salsiccia nebo mleté maso
30 g sýr parmazánového typu
20 g máslo
2 stonky řapíkatý celer
2 stroužky česnek
1,5 dl bílé víno
1,5 ks zeleninový bio bujón
1 ks mrkev
olivový olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Risotto se salsicciou

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Chuť excelentního krémového italského risotta zcela závisí na výběru speciální rýže. Ta má být boubelatá, s vysokým obsahem škrobu. Běžně už je k dostání Arborio a občas i Carnaroli.

  • 50 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V litru vody svaříme bujón, případně použijeme vývar. Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme ve větší pánvi nebo kastrolu dosklovata. Přisypeme suchou rýži a chvilku opékáme. Zalijeme vínem, promícháme, přiklopíme a necháme vydusit. Zalijeme částí vývaru, jen aby rýže byla lehce zalitá, opět promícháme, přiklopíme a necháme vydusit. Takto pokračujeme, dokud máme vývar. Když přilijeme vývar naposledy, přidáme i máslo a nastrouhaný sýr a stáhneme z plotny.

2
Hotovo

V mezičase mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky a na troše oleje orestujeme, až začne zelenina vonět. Salsicciu vyloupneme ze střívka, nakrájíme na kostičky a chvíli restujeme, aby se maso propeklo. Poté vmícháme do připravené rýže.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Utopenci z uzeného tempehu
další
Tvarohová bábovka s červenou řepou
předchozí
Utopenci z uzeného tempehu
další
Tvarohová bábovka s červenou řepou

Přidejte svůj komentář