0 0
Hrstková polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Hrstková polévka

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 100 g neloupané červené čočky
    • 70 g vařených velkých bílých fazolí
    • 70 g vařených červených fazolí
    • 70 g vařené cizrny
    • 50 g zelených fazolek
    • 2 zeleninové bujony Würzl
    • 1 menší mrkev
    • 1 menší petržel
    • kousek celeru
    • 1 cibule
    • 1 česnek
    • 1 lžíce majoránky
    • 1 lžíce sušeného lahůdkového droždí
    • hrst pažitky
    • pepř
    • olej
    • 1,3 l vody

    Postup:

    Tuto polévku je fajn udělat, když máte v mrazáku zamražené uvařené luštěniny. Teda kromě neloupané červené čočky, tak se nemusí namáčet a je uvařená coby dup.

    Čočku propláchneme, zalijeme chladnou vodou a uvaříme doměkka. Bude to trvat přibližně 25 minut. Do kastrolu nalijeme trošku oleje a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a na kostičky nakrájený celer. Chvilku restujeme a zalijeme 1,3 l vroucí vody. Přihodíme bujony, odvážené luštěniny a fazolky. Společně povaříme. Ke konci varu přidáme majoránku, droždí, prolisovaný česnek a pepř. Nakonec přidáme i uvařenou čočku, promícháme a zasypeme pažitkou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vafle s dušenými hruškami
    další
    Pstruh lososovitý s risottem a zelenými fazolkami

    Přidejte svůj komentář