Ingredience
- 800 g vepřová plec
- 50 ml rajčatové pyré
- 30 g máslo
- 4 cibule
- 3 stroužky česnek
- 2 lžíce pohanková mouka hladkánebo pšeničná hladká
- 2 lžíce uzená paprika
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžíce majoránka
- 1 lžička drcený kmín
- 1 kostka bio hovězí bujón
- dle chuti chilli koření
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli posekáme nadrobno a nasypeme do kastrolu na rozehřátý olej. Za občasného míchání necháme zezlátnout. Přisypeme posekaný česnek a maso rozkrájené na kostky. Zprudka opékáme, až se maso zatáhne a tekutina vypaří. Poté zasypeme kořením, rozdrobeným bujónem, promícháme a zalijeme horkou vodou přibližně centimetr nad maso. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Necháme dusit asi 80 minut. V mezičase kontrolujeme, aby se voda nevypařila a maso se nám nespálilo. Bude-li to nutné, trošku horké vody přilijeme. Z másla a mouky si usmažíme zlatavou jíšku. |
2 Hotovo | Po těch 80 minutách v troubě už by mělo být maso měkké. Přesuneme jej na sporák, přidáme rajčatové pyré a lehce osolíme. Doplníme horkou vodou na požadované množství a přimícháme jíšku. Ještě 10 - 15 minut povaříme do zhoustnutí a dle chuti případně dosolíme. |