0 0
Vepřový guláš

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
800 g vepřová plec
50 ml rajčatové pyré
30 g máslo
4 cibule
3 stroužky česnek
2 lžíce pohanková mouka hladká nebo pšeničná hladká
2 lžíce uzená paprika
1 lžíce sladká paprika
1 lžíce majoránka
1 lžička drcený kmín
1 kostka bio hovězí bujón
dle chuti chilli koření
čerstvě mletý pepř
sůl
olej

Vepřový guláš

Guláš často děláme den předem, protože druhý den, kdy se všechny chutě propojí a rozleží, chutná naprosto báječně.

  • 130 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli posekáme nadrobno a nasypeme do kastrolu na rozehřátý olej. Za občasného míchání necháme zezlátnout. Přisypeme posekaný česnek a maso rozkrájené na kostky. Zprudka opékáme, až se maso zatáhne a tekutina vypaří. Poté zasypeme kořením, rozdrobeným bujónem, promícháme a zalijeme horkou vodou přibližně centimetr nad maso. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Necháme dusit asi 80 minut. V mezičase kontrolujeme, aby se voda nevypařila a maso se nám nespálilo. Bude-li to nutné, trošku horké vody přilijeme. Z másla a mouky si usmažíme zlatavou jíšku.

2
Hotovo

Po těch 80 minutách v troubě už by mělo být maso měkké. Přesuneme jej na sporák, přidáme rajčatové pyré a lehce osolíme. Doplníme horkou vodou na požadované množství a přimícháme jíšku. Ještě 10 - 15 minut povaříme do zhoustnutí a dle chuti případně dosolíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zapečené lilky s mletým masem
další
Bramborová polévka – bramboračka
předchozí
Zapečené lilky s mletým masem
další
Bramborová polévka – bramboračka

Přidejte svůj komentář