0 0
Čokoládový fondant s malinovým coulis

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Čokoládový fondant
90g cukr krupice
90g hořká čokoláda kvalitní, min. 70%
90g máslo
50g hladká mouka
3 vejce
špetka sůl
Malinové coulis
200g maliny Mohou být mražené i čerstvé
4 lžíce cukr krupice
Na zdobení
matcha čaj Na posypání
máta
vanilková zmrzlina

Čokoládový fondant s malinovým coulis

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

I když čokoládové boby se pěstovaly ve Střední a Jižní Americe už před více než 3000 lety, první Evropan, který je spatřil, byl Kryštof Kolumbus začátkem 16. století.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Čokoládový fondant

  • Malinové coulis

  • Na zdobení

Postup přípravy

Na záčátku si dejte pár malin bokem, budou potřeba na závěrečné servírování a zdobení.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo
10 min

Pro přípravu těsta můžeme využít kuchyňského robota, který nám práci značně ulehčí. Do mísy dáme vejce a rozšleháme do táhlé krémové pěny. Za stálého (pomalejšího) šlehání postupně přisypáváme cukr. V mezičase si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem.

2
Hotovo
10 min

Rozpuštěnou čokoládu postupně přiléváme k vejcím. Nakonec přisypáváme mouku s troškou soli. Těsto vylijeme do máslem vymazaných a moukou vysypaných muffinových mističek (plníme zhruba do 2/3) a v troubě vyhřáté na 180 st. C pečeme cca 9-10 minut. Doba pečení je jen orientační, záleží na velikosti mističek, troubě a pod.

3
Hotovo
5 min

Coulis si připravíme tak, že maliny svaříme s cukrem do zahoustnutí. Na talíře vyklopíme fondant, vedle posadíme kopeček zmrzliny, ozdobíme coulis a zbylými malinami. Navrch poprášíme matcha čaj a dozdobíme mátou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Žemlovka s jablky a tvarohem
další
Srnčí kýta se šípkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem

Přidejte svůj komentář