0 0
Dutch baby, palačinky lépe a chutně

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
160 ml mléko
55 g hladká mouka
45 g máslo
3 vejce
1 lžička vanilkový extrakt
špetka sůl
Zdobení
rozpuštěné máslo
1 velký citrón citrónová šťáva 1.5 menší
moučkový cukr

Dutch baby, palačinky lépe a chutně

Dutch baby, rovněž známá jako německá palačinka, se dá udělat na mnoho způsobů. U nás doma je z ní výtečná snídaně do postele.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Zdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do mixéru dáme vejce a mléko pokojové teploty. Přidáme vanilkové aroma a sůl. Přisypeme mouku a dojemna promixujeme. Na pánev dáme máslo a začneme zahřívat. Správnou teplotu másla poznáme tak, že když do něj kápneme pár kapek vody, začne prskat. V tu chvíli vlijeme palačinkovou směs přímo do strědu pánve a opatrně, aby se nám směs nesmíchala s máslem, přeneseme pánev do trouby.

2
Hotovo
22 min

V troubě pečeme 20 - 25 minut na 220 stupňů. V troubě to pak vypadá jako na tomto obrázku, dutch baby se vzdouvá po stranách i uprostřed. Až bude upečeno do zlatova, máme hotovo.

3
Hotovo

Po vyjmutí z trouby rovnou podáváme, ale ještě předtím potřeme štávou z jednoho opravdu velkého citrónu, rozpuštěným máslem (množství podle chuti, my si dáváme hodně), a posypeme moučkovým cukrem. Je možné dozdobit i lesním ovocem.

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas ?

předchozí
Karbanátky pečené v troubě
další
Tempeh po indicku s jasmínovou rýží
předchozí
Karbanátky pečené v troubě
další
Tempeh po indicku s jasmínovou rýží

Přidejte svůj komentář