0 0
Kotlety zapečené s cibulí a smetanou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 vepřová kotleta bez kosti
2 cibule
2 stroužky česnek
2 lžíce kremžská hořčice
1.5 dl šlehačka
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Bramborová kaše
8 brambory
2 dl horké mléko
40 g máslo
sůl

Kotlety zapečené s cibulí a smetanou

Trendy:
  • Masožrout
  • Top recepty

Kremžská hořčice se vyrábí ze světlých a tmavých hořčičných semínek palčivější chuti.

  • 50 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Bramborová kaše

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kotlety z obou stran naklepeme a okraje nařežeme, aby se při smažení nekroutily. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do větší pánve nalijeme trochu oleje a kotlety na něm z obou stran opečeme dozlatova. Kotlety položíme nejdřív namazanou stranou směrem nahoru. Opečené kotlety vyndáme a položíme do pekáčku vytřeného troškou oleje. Do pánve přikápneme ještě lžíci oleje a nasypeme na něj cibuli pokrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky. Necháme zesklovatět, zalijeme asi 2 dl horké vody, aby se nám rozpustily napečené kousky kotletek, minutku povaříme a přelilejeme přes kotletky v pekáčku. Přidáme ještě šlehačku, promísíme s vodou, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme 25 minut.

2
Hotovo

V mezičase oloupeme brambory, vložíme je do kastrolu, osolíme, přidáme horkou vodu a uvaříme doměkka. Vody slijeme, přilijeme rozpuštěné máslo s horkým mlékem a rozšťoucháme.

3
Hotovo

Odstraníme alobal z pekáčku a ještě 5 minut dopečeme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Grilovaný ananas s banáno-mátovou zmrzlinou
další
Medvědí česnek v oleji
předchozí
Grilovaný ananas s banáno-mátovou zmrzlinou
další
Medvědí česnek v oleji

Přidejte svůj komentář