1 0
Meduňkový sirup

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

70 stonků meduňka
2 l voda
1,3 kg cukr krupice
5 ks bio citrón
1 sáček kyselina citrónová 20 g

Meduňkový sirup

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Přírodní medicína
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Meduňka pohladí nervovou soustavu a uvolní stav naší mysli. Je to bylinka, která se dá používat bez omezení.

  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Bio citróny namočíme do teplé vody a kartáčkem omyjeme. Nakrájíme je na silnější kolečka a spolu s cukrem a vodou svaříme asi 20 minut. Do horké vody vložíme omyté a polámané stonky meduňky, vsypeme kyselinu citrónovou, promícháme, přikryjeme poklicí a necháme 24 hodin stát.

2
Hotovo

Druhý den sirup scedíme a naplníme do vyvařených sklenic. Sklenice narovnáme na složenou utěrku do vysokého hrnce, doplníme do poloviny lahví vodou, přiklopíme poklicí a vaříme asi 25 minut, aby se sirup uvnitř prohřál a víčka se zatáhla.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Domácí müsli tyčinky
další
Cizrnová polévka s opečenou slaninou

Přidejte svůj komentář