• Snědeno.cz
  • Maso
  • Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou pečené v troubě
0 0
Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou pečené v troubě

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Plněné lusky
260 g mleté vepřové maso
40 g rýže nebo 4 lžíce vařené
4 ks bílá paprika
1 ks cibule
1 ks vejce klidně i zbylý bílek
1 větvička tymián
sůl
mletý pepř
Omáčka
500 g rajčata
420 g rajčatové pyré
10 kuliček pepř
6 kuliček nové koření
3 větvičky tymián nebo 1/2 lžičky sušeného
3 ks bobkový list
1 ks cibule
dle chuti sůl
dle chuti cukr
dle chuti kvalitní ocet
olej
Na případnou jíšku
1 lžíce hladká mouka bezlepkáři bezlepkovou
máslo
Příloha
rýže
houskový knedlík

Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou pečené v troubě

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Top recepty

Omáčka bude mít tak intenzivně červenou barvu, jak červená budou rajčátka.

  • Středně náročné

Ingredience

  • Plněné lusky

  • Omáčka

  • Na případnou jíšku

  • Příloha

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži uvaříme s troškou soli a jeden a půl násobkem vody doměkka (cca 12 minut). Mleté maso smícháme v míse s jemně pokrájenou cibulí, vejcem, otrhanými lístečky tymiánu, uvařenou rýží, solí a pepřem. Rajčata na omáčku nařízneme ostrým nožem, přelijeme vroucí vodou a stáhneme slupku. Poté je rozkrájíme na čtvrtiny.

2
Hotovo

Papriky omyjeme, uřízneme stopku, vydlabeme semínka a pomocí vidličky naplníme masovou směsí a přikryjeme odříznutou stopkou.

3
Hotovo

Do většího kastrolu nebo pekáčku nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm nakrájenou cibuli do mírně zlatavé barvy. Na cibulku vložíme naplněné papriky, obsypeme rajčaty a zalijeme rajčatovým pyré. Koření a tymián zabalíme do kousku gázy a převážeme bílou nití nebo naplníme do čajového sítka, a přidáme k paprikám. Můžeme samozřejmě dát koření volně, ale pak ho budeme muset vylovit. Kastrol přikryjeme poklicí nebo alobalem a při 170 st. C 1 hodinu pečeme v troubě.

4
Hotovo

Mezitím si uvaříme zvolenou přílohu.

5
Hotovo

Z upečené rajské vylovíme koření i papriky a rozmixujeme jí ponorným mixérem dohladka. Rajskou dochutíme dle vlastního uvážení. Hustá by měla být tak akorát, protože do jsme do ní nepřidávali žádnou vodu.

6
Hotovo

Pokud byste chtěli omáčky víc, vodu přidali, a byla by tím pádem řidší, zahustěte jí světlou jíškou. Tu připravíte následovně: na suché pánvi opražíte lžíci mouky a necháte v ní rozpustit máslo. Když zpění, stáhnete z ohně. Jíšku buď necháte zchladnout anebo jí přidáváte do omáčky za současného mixování, aby se vám nevytvořily žmolky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Langoše
další
Rakouský bramborový salát

Přidejte svůj komentář