0 0
Langoše

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
250 g hladká mouka
200 ml mléko
1/2 kostky droždí
velká špetka sůl
velká špetka cukr
Na zdobení
5 stroužků česnek
eidam
kečup
petrželka

Langoše

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty

Název langoš nesou z maďarského "láng" plamen. Pekly se dřív v peci,
z chlebového těsta.

  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Na zdobení

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mléko ohřejeme na mírnou teplotu. Rozdrobíme do něj droždí a přisypeme špetku cukru. Necháme vzejít kvásek. Potom smícháme s moukou a solí a zpracujeme měkké, pružné těsto. Ideálně se k tomu hodí kuchyňský robot. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě přibližně třičtvrtě hodiny.

2
Hotovo

A teď vám prozdradím tip přímo od langošáka ze stánku. Vykynuté těsto rozdělíme na malé kousky a rozválíme je na velmi tenké placky. Ale ne na pomoučeném stole, ale na poolejovaném stole. Místy protrhané dírky jsou žádoucí. Naolejujeme i plech, na který budeme placky přendavat a po mírném opětovném vykynutí opět roztáhneme placky natenko a prsty do nich ještě vytlačíme ďolíčky.

3
Hotovo

V malém kastrolu rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a když je olej dostatečně rozpálený, vkládáme do něj připravené langoše. Budou mít snahu se uprostřed vzdout, tak je potřeba je právě uprostřed tlačit dolů do oleje, aby nebyly ve středu světlé. Smažení trvá opravdu krátce, takže langoš obrátíme a dosmažíme chviličku i z druhé strany. Usmažené necháváme okapat na papírových ubrouscích.

4
Hotovo

Česnek prolisujeme, smícháme s trochou vody a touto směsí langoše potíráme. Pokapeme kečupem a posypeme sýrem a nasekanou petrželkou. Podáváme neprodleně po usmažení. Teplé jsou nejlepší.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Krémová polévka z červené řepy s krutony z tofu
další
Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou pečené v troubě

Přidejte svůj komentář