0 0
Kořeněná květáková polévka se sýrovými knedlíčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 malý květák
30 g máslo
2 stroužky česnek
2 ks zeleninový bio bujón
1 ks cibule
1 lžička kari
1 lžička kurkuma
1/2 lžičky římský kmín
1/3 lžičky skořice
na zdobení pažitka
Knedlíčky 20 ks
80 g tvrdý sýr Provolone, gouda, eidam
50 g jemné ovesné vločky
10 g polohrubá mouka
1 malé vejce
muškátový oříšek
sůl

Kořeněná květáková polévka se sýrovými knedlíčky

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

I když se květák objevuje na talířích evropských hospodyněk až někdy v 18. století, arabské národy jej prý pěstovali už
o tisíciletí dřív.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Knedlíčky 20 ks

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na másle orestujeme posekanou cibuli s česnekem do zlatavé barvy. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a přidáme k cibuli. Zasypeme kořením a chvilku restujeme. Zalijeme 1 a čtvrt litrem horké vody, přidáme bujony a povaříme do změknutí, cca 10 minut. Poté rozmixujeme ponorným mixérem.

2
Hotovo

Do malé misky nastrouháme sýr, přidáme vločky, mouku, vejce, muškátový oříšek a sůl. Vidličkou zpracujeme těstíčko, ze kterého vyválíme váleček, nakrájíme na kousky a ukoulíme kuličky. Uvaříme zvlášť. Vhazujeme do vroucí vody a když vyplavou, ještě půl minuty povaříme. Potom vodu slijeme a knedlíčky dáme přímo na talíř do polévky. Posypeme nakrájenou pažitkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Cereální snídaně
další
Nekynutý celomakový koláč se švestkami
předchozí
Cereální snídaně
další
Nekynutý celomakový koláč se švestkami

Přidejte svůj komentář