0 0
Krémová polévka z červené řepy s krutony z tofu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Polévka
2 ks červená řepa menší - ty mají lepší chuť
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 ks petržel
kousek celer
kousek strouhaný zázvor
2 ks zeleninový bio bujón
2 lžíce citrónová šťáva
chilli koření
tymián
olivový olej
zakysaná smetana
mungo klíčky
Krutony z tofu
1 ks tofu natural
3 lžíce sojová omáčka
1 lžička řasa Nori mletá

Krémová polévka z červené řepy s krutony z tofu

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Recepty pro děti
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Pokud máte to štěstí, že seženete řepu s listy, rozhodně je nevyhazujte. Použijte je třeba jako špenát.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Polévka

  • Krutony z tofu

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájenou řepu, mrkev, petržel a celer, a také nastrouhaný zázvor. Dále přihodíme celé snítky bylinek, bujón a zalijeme 1,3 l vody. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 20 minut. Vytáhneme snítky bylinek.

2
Hotovo

Polévku rozmixujeme ponorným mixérem s trochou zakysané smetany. Dochutíme citrónovou šťávou. Podle chuti můžeme přidat i trochu soli a cukru. Na na talíři ozdobíme olejem a posypeme mungo klíčky.

3
Hotovo

Tofu rozkrájíme na malé kostičky a opečeme ze všech stran na oleji na teflonové pánvi. Když jsou zlatavé, zalijeme sójovou omáčkou a zasypeme vločkami řasy Nori. Promícháme a přesypeme do mističky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Kmínový chléb z droždí
další
Langoše

Přidejte svůj komentář