0 0
Kmínový chléb z droždí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

300 g hladká mouka
200 g celozrnná pšeničná mouka
300 ml vlažná voda
1 lžíce olej
1 lžíce kmín
1 lžička sůl
1 lžička ocet
1/2 lžičky cukr
1/2 kostky droždí

Kmínový chléb z droždí

Trendy:
  • Levné a chutné recepty

Chleba je asi jediná potravina, která se člověku nikdy nepřejí.

  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do kuchyňského robotu nalijeme vodu, přidáme droždí, cukr a necháme chvíli stát. Když droždí vzkypí, zasypeme moukou. Ochutíme octem, kmínem, solí a přidáme i olej. Zpracujeme polotuhé těsto velmi příjemné konzistence. Necháme asi 50 minut odpočívat na teplém místě posypané troškou mouky a přikryté utěrkou. Potom jej ještě rukama prohněteme a uválíme do požadovaného tvaru, který položíme na plech na pečící papír. Dalších 10 minut necháme bochník odpočinout.

2
Hotovo

Do kovového hrnečku nalijeme trochu vody, mašlovačkou chléb zvlhčíme a zbytek položíme na plech vedle bochníku. Strčíme do trouby vyhřáté na 210 st. C a zapečeme 15 minut. Potom troubu otevřeme, aby se vzduch ochladil přibližně na 180 st. C, vyndáme hrneček s vodou a chleba dopečeme ještě asi 25 minut. Je-li hotový, zjistíme, když na něj zaklepeme. Musí znít dutě.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Meloun Cantaloupe s parmskou šunkou
další
Krémová polévka z červené řepy s krutony z tofu
předchozí
Meloun Cantaloupe s parmskou šunkou
další
Krémová polévka z červené řepy s krutony z tofu

Přidejte svůj komentář