0 0
Cizrnová polévka s opečenou slaninou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

200 g cizrna
60 g slanina
2 stroužky česnek
2 kostky zeleninový bio bujón nebo vývar
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 lžička kari
1/3 lžičky římský kmín
olej
naklíčená semínka ředkvičky

Cizrnová polévka s opečenou slaninou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Masožrout
  • Top recepty
  • Zdravé recepty

Nestavte se k cizrně zády, má totiž omlazující účinky jak na pleť, tak na chrupavky a to se, dříve nebo později, hodí každému.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme den předem tím, že si namočíme cizrnu do studené vody. Může jí být i víc a to, co nám po uvaření zbyde, schováme napříště v mikroténovém sáčku do mrazáku. Druhý den vodu z cizrny slijeme, doplníme novou a uvaříme doměkka (přibližně 1 hodinu).

2
Hotovo

Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky, mrkev na kolečka a česnek na plátky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a orestujeme mrkev. Přidáme římský kmín, posekanou cibuli a česnek a necháme ještě zrůžovět. Okořeníme kari kořením. Přidáme 3/4 uvařené cizrny s trochou vody, přihodíme bujony, přiklopíme pokličkou a chvilku povaříme. Poté rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme citrónovou šťávou.

3
Hotovo

Slaninu rozkrájíme na proužky a orestujeme na malé pánvičce. Vyškvařenou slaninkou a kuličkami cizrny zdobíme polévku na talířích. Posypeme klíčky ředkviček (semínka propláchneme na necháme naklíčit ve speciální klíčící nádobě).

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Meduňkový sirup
další
Chlebíčková veka

Přidejte svůj komentář