0 0
Těstoviny s bazalkovou pastou, mozzarellou a rajčátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g těstoviny
300 g cherry rajčátka
80 g kešu natural
60 g parmazán
50 ml olivový olej
3 stroužky česnek
2 balení mozzarella
bohatý svazek čerstvá bazalka
sůl
čerstvě mletý pepř

Těstoviny s bazalkovou pastou, mozzarellou a rajčátky

Trendy:
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ve vydatně kořeněné indické kuchyni slouží pražené kešu ořechy jako přísada do různých jídel. Říkají jim „sloní vši“.

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente – na skus. Vodu scedíme, ale trošku té vody si schováme.

2
Hotovo

Do mixéru dáme bazalku bez velkých stonků, trochu soli, pepře, nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, olej a rozmixujeme (pokud nevlastníme mixér, stejnou službu udělá elektrický sekáček nebo ponorný mixér a vysoká nádoba).

3
Hotovo

Ve velkém, širokém kastrolu nebo velké pánvi nasucho opražíme kešu oříšky. Mezitím nakrájíme na kostičky mozzarellu a na půlky rajčátka.

4
Hotovo

Do opražených oříšků přesypeme uvařené těstoviny, zalijeme sběračkou zbylé vody, přidáme bazalkovou pastu a prohřejeme. Potom přidáme rajčátka, zase chvilku zahříváme a úplně nakonec, když kastrol stáhneme z plotny, vmícháme mozzarellu a promícháme. Okamžitě podáváme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mandlovo-dýňové bonbóny
další
Rybízový koláč s tvarohem
předchozí
Mandlovo-dýňové bonbóny
další
Rybízový koláč s tvarohem

Přidejte svůj komentář