0 0
Mandlovo-dýňové bonbóny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

100 g dýňová semínka
100 g mandle
90 g datle Medjool nebo předem namočené běžné datle
2 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce med
1 lžíce kokosový olej
Poleva
80 g 70% hořká čokoláda
1 lžíce kokosový olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mandlovo-dýňové bonbóny

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Zdravé recepty

Dýňová semínka jsou uznávanou super potravinou. Pro udržení dobré kondice se doporučují 2 lžíce denně. Takže tyto bonbónky můžeme mlsat bez výčitek.

  • 20 min
  • Snadné

Ingredience

  • Poleva

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mandle rozsekáme nahrubo v sekáčku nebo mixéru. Stejně tak semínka. Obojí nasypeme je do misky. Rozmixujeme datle (Medjool jsou měkké a vláčné, pokud použijete jiné, namočte je na půl hodiny do vody a vodu pak slijte) s medem, citrónovou šťávou a rozehřátým tukem. Obě směsi smícháme dohromady. Pekáček vyložíme fresh fólií tak, aby přesahovala nahoru. Na dno rozvrstvíme těsto a vlhkou rukou pořádně upěchujeme. Opravdu důkladně, aby následně placka držela tvar. Překryjeme přesahující fólií a odložíme na hodinu ztuhnout do lednice.

2
Hotovo

Potom si rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu s kokosovým tukem a rozpuštěnou polevou vychlazenou placku polijeme. Necháme zatuhnout a ostrým nožem nakrájíme na bonbóny.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Pstruh lososovitý s pečenými brambory
další
Těstoviny s bazalkovou pastou, mozzarellou a rajčátky
předchozí
Pstruh lososovitý s pečenými brambory
další
Těstoviny s bazalkovou pastou, mozzarellou a rajčátky

Přidejte svůj komentář