0 0
Limetový cheesecake

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
100 g máslové sušenky
40 g máslo
Náplň
500 g mascarpone
200 g šlehačka
100 g zakysaná smetana
50 g moučkový cukr
z 1 ks šťáva z limety
1 lžička agarové vločky
z 0,5 ks kůra z limety
A ještě
jahody
maliny
borůvky
máta
0,5 lžičky agarové vločky
strouhaný kokos

Limetový cheesecake

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Limeta, díky obsahu antioxidantů, je výborným pomocníkem proti stárnutí :)

  • 50 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Použila jsem dortovou formu o průměru 17 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si namočíme agar. Zvlášť do kastrůlku ten do náplně a zvlášť na pokapání ovoce. Oba do půl decky vody. Necháme nabobtnat.

2
Hotovo

Rozpustíme máslo. Sušenky rozsekáme v sekáčku nebo rozmixujeme, případně jinak rozdrtíme. Smícháme s máslem a natlačíme na dno malé dortové formy. Tu předtím buď vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem (alespoň po dně). Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 15 minut.

3
Hotovo

Kastrůlek se lžičkou agaru a půldeckou vody přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 5 minut. Pak přilijeme šťávu vymačkanou z celé limety a důkladně promícháme. Stáhneme z plotny.

4
Hotovo

Šlehačku s cukrem ušleháme elektrickým šlehačem dotuha. Mascarpone smícháme smícháme s kůrou nastrouhanou z limety a se zakysankou. Následně vmícháme našlehanou šlehačku. Odebereme dvě lžíce této směsi a svižně jí promícháme se svařeným agarem. Hned vyklopíme zpátky do smetanové směsi a elektrickým šlehačem důkladně promixujeme. Vylijeme na korpus a uhladíme. Necháme aspoň 3 hodiny ztuhnout v lednici.

5
Hotovo

Poté obruč z dortu uvolníme a na strany přilepíme kokosovou drť. Vždy si trochu kokosu nabereme do dlaně a přitiskneme na dort.

6
Hotovo

Potom zase pět minut povaříme v půl deci vody zbylý agar. Každý kousek ovoce v agaru smočíme a naaranžujeme na dort. Za prvé se agarem přilepí, a za druhé jen tak neoschne.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Roládky s červenou řepou
další
Quesadilla s avokádem
předchozí
Roládky s červenou řepou
další
Quesadilla s avokádem

Přidejte svůj komentář