0 0
Kynuté koláčky s tvarohem a borůvkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Těsto
320 g hladká mouka
140 ml mléko
70 g máslo
40 g cukr krupice
25 g droždí
2 žloutek
z 0.3 citrónová kůra
větší špetka sůl
Náplň
250 g měkký tvaroh
30 g moučkový cukr
1 žloutek
1 lžička citrónová šťáva
z 0.3 citrónová kůra
Drobenka
60 g polohrubá mouka
40 g cukr krupice
40 g máslo
A ještě
borůvky

Kynuté koláčky s tvarohem a borůvkami

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Na potření můžeme využít zbylé bílky, případně další vejce.

  • 120 min
  • Porcí: 16
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

  • Drobenka

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si aspoň hodinu předem vyndáme z lednice vejce, mléko, droždí a máslo. Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Omyjeme borůvky a necháme na cedníku oschnout. Citrón vydrbeme pod tekoucí vodou pomocí kartáčku.

2
Hotovo

Mléko přihřejeme, aby bylo vlažné a rozdrobíme do něj droždí. Přisypeme lžičku cukru a počkáme pár minut než droždí vzkypí. Zatím odvážíme mouku, smícháme se zbytkem cukru a větší špetkou soli. Přidáme kůru nastrouhanou ze třetiny citronu. Přilijeme aktivované droždí, přidáme vejce, máslo a zpracujeme měkké těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.

3
Hotovo

Mezitím si smícháme tvaroh s moučkovým cukrem, nastrouhanou citrónovou kůrou i šťávou a žloutkem. A taky připravíme drobenku z mouky, krupicového cukru a povoleného másla.

4
Hotovo

Z vykynutého těsta vyválíme větší šišku a rozdělíme jí na 8 dílků. Ukoulíme z nich bochánky, zakryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout. Každý bochánek pak rozplácneme na placičku. Na ní navrstvíme lžíci tvarohové náplně a zabalíme do "buchtičky". Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem spojem dolů. Mezi nimi necháme asi 3 cm mezery, ještě trochu nakynou.

5
Hotovo

Zvrchu do nich opatrně promáčkneme prohlubeň. Okraje potřeme zbylým bílkem a důlek naplníme borůvkami, které přimáčkneme do těsta. Na ně navrstvíme bohatou vrstvu drobenky.

6
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 20 minut dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Ovesné sušenky
další
Krůtí nudličky se zeleninou na kari
předchozí
Ovesné sušenky
další
Krůtí nudličky se zeleninou na kari

Přidejte svůj komentář