0 0
Tempeh po indicku s jasmínovou rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
190 g uzený tempeh
250 ml kokosové mléko
50 g mražený hrášek
6 stonků čerstvý koriandr
2 stroužky česnek
2 rajče
1 cibule
1 lžička červená kari pasta
1 lžička kari koření
sůl
olej
Příloha
1 hrnek jasmínová rýže
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tempeh po indicku s jasmínovou rýží

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Tempeh je superpotravina bohatá na vitamín B12, který je nezbytný pro náš nervový systém. Při jeho nedostatku bychom mohli třeba zhubnout
a zblbnout a vůbec se tak divně třást... :)

  • 25 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

 

 

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na oleji zpěníme na proužky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na kostičky nakrájený tempeh, zasypeme kari kořením, pálivost dodáme kari pastou a chvilku restujeme. Přisypeme hrášek a přidáme i nakrájené oloupané rajče (předem spařené vroucí vodou). Zalijeme kokosovým mlékem, osolíme a chvilku povaříme. Stáhneme z plotny a přidáme pokrájené koriandrové listy. Koriandr sice dost lidí děsí svou vůní nevůní, ale teprve s ním má jídlo správný švih.

2
Hotovo

V mezičase uvaříme rýži. Hrnek rýže vysypeme do kastrolku, několikrát propláchneme vodou. Potom dolijeme jeden a půl násobek vody a osolíme. Přikryjeme pokličkou a zvolna uvaříme.
Pokud máte plynový sporák, je lepší použít rozptylovač plamene. Nejdřív rýži začneme vařit zhurta a když začne bublat, teplotu snížíme a vaříme mírně do vyvaření vody. Trvá to cca 10-12 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Hlívový guláš
další
Mrkvový salát s brusinkami a dýňovými semínky
předchozí
Hlívový guláš
další
Mrkvový salát s brusinkami a dýňovými semínky

Přidejte svůj komentář