0 0
Krůtí steak s pečenými brambory a restovanou paprikou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Krůtí steak s pečenými brambory a restovanou paprikou

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Vylíhnout se jako krůta v USA je teda fakt pech.
Tam se totiž rok co rok spořádá na svátek Díkůvzdání těchto nebohých ptáků celých 55 milionů.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Příloha

  • Zelenina

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Plech vyložíme pečícím papírem, brambory na něj přemístíme, osolíme, okmínujeme a pokapeme olejem. Rukama promícháme a pečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova, cca 25 minut. Když se nám pečou brambory, připravíme si papriky, které omyjeme a nakrájíme na větší kousky a pustíme se do masa.

2
Hotovo

Snížíme teplotu v troubě a dáme do ní, společně s brambory, jestli to trouba dovoluje, nahřát zapékací nádobu. Pokud ne, budeme si muset vystačit s poklicí na pánev.

3
Hotovo

Nakrájíme maso. Důkladně rozpálíme pánev s trochou oleje. Steaky na ní z obou stran 2 minuty opečeme, až budou zlatavé. Nesolíme, nekořeníme. Hotové přendáme do nahřáté nádoby, osolíme, opepříme z obou stran a přikryjeme alobalem. Takto necháme maso v troubě vyhřáté na 130 st. C 10 minut. Pokud se nám do trouby k bramborám nevejde, pečeme steaky z každé strany 3 minuty, pak přikryjeme pánev poklicí a stáhneme z ohně. V případě, že máte elektrický sporák, po 5 minutách vraťte pánev na chladnoucí, ale ještě teplou plotýnku.

4
Hotovo

Do výpeku nalijeme víno, nahrubo nameleme pepř, osolíme a necháme víno vydusit. Přidáme máslo, které necháme už jen rozpustit.

5
Hotovo

Na jiné pánvi rozpálíme olivový oleje a velmi rychle na něm orestujeme osolené a opepřené papriky. Jen chviličku, aby zůstaly křupavé.

6
Hotovo

Maso vyndáme z trouby a smočíme v pepřové šťávě. Zbytek šťávy, kterou steaky pustily do nádoby, také přelijeme do pánvičky k výpeku.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Mrkvové muffiny z jemných ovesných vloček
další
Zelňáky

Přidejte svůj komentář