0 0
Zelňáky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 g hladká mouka
500 g kysalé zelí
200 g vepřové sádlo
60 g škvarky z vepřového sádla
1 lžička mletý kmín
1/2 lžičky mletý pepř
sůl

Zelňáky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty

Kdysi býval v každé chalupě soudek s kysaným zelím. Býval to zřejmě jediný zimní zdroj vitamínů.

  • 40 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pokud jsou švarky velké, překrájíme je na malé kousky. V míse smícháme mouku, sůl, pepř, kmín a přidáme sádlo se škvarky a vymačkané, pokrájené zelí. Zaděláme vláčné, kompaktní těsto. Necháme pár minut odstát.

2
Hotovo

Desku kuchyňské linky posypeme trouchou mouky a těsto na ní rozválíme na plát silný cca 5 mm. Pomocí vykrajovátka tvoříme koláčky, které přendáme na pečící papír na plech. Zelí, které po stranách vyčuhuje, přitiskneme prsty nebo kuchyňským nožem k okrajům, aby se nepřipálilo.

3
Hotovo

Upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C do slabě růžova, cca 15-20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Krůtí steak s pečenými brambory a restovanou paprikou
další
Bramborové placky mojí babičky

Přidejte svůj komentář