0 0
Biskupský chlebíček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Biskupský chlebíček

    Postup přípravy

    Na malou dortovou formu o průměru 17 cm:

    • 4 bílky
    • 100 g rozinek
    • 80 g hladké dortové mouky
    • 80 g vyloupaných vlašských ořechů
    • 60 g moučkového cukru
    • 40 g kandované pomerančové kůry
    • 2 lžíce kokosového tuku
    • 1 menší jablko
    • 1 dl rumu
    • špetička soli
    • máslo a hrubou mouku na vysypání formy

    Rumová poleva

    • 20 g moučkového cukru
    • 1 lžíce rumu z rozinek
    • 1 lžička vroucí vody

    Postup:

    Rozinky si namočíme do rumu min. 3 hodiny předem. Potom rozinky přecedíme. Kokosový tuk rozehřejeme, jablko oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, ořechy nasekáme na kousky. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Na 4x do něj všleháme cukr. Potom už šlehač odložíme a stěrkou, velmi zlehka vmícháme po kapkách tuk a po troškách mouku. Nakonec přimícháme zvolna ještě nakrájené jablíčko, ořechy a kandovanou kůru. Těsto přendáme do vymazané a vysypané formy a upečeme v troubě při 160 st. C cca 30 minut dorůžova.

    Chlebíček necháme vystydnout, poté ho přendáme na talíř a polijeme polevou. V hrnečku smícháme cukr s vodou a rumem na hladkou kašičku a pomocí lžíce pokropíme a potřeme chlebíček.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Test velikonočních mazanců
    další
    Nádivkový duel

    Přidejte svůj komentář