0 0
Biskupský chlebíček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Biskupský chlebíček

Postup přípravy

Sdílet

Na malou dortovou formu o průměru 17 cm:

  • 4 bílky
  • 100 g rozinek
  • 80 g hladké dortové mouky
  • 80 g vyloupaných vlašských ořechů
  • 60 g moučkového cukru
  • 40 g kandované pomerančové kůry
  • 2 lžíce kokosového tuku
  • 1 menší jablko
  • 1 dl rumu
  • špetička soli
  • máslo a hrubou mouku na vysypání formy

Rumová poleva

  • 20 g moučkového cukru
  • 1 lžíce rumu z rozinek
  • 1 lžička vroucí vody

Postup:

Rozinky si namočíme do rumu min. 3 hodiny předem. Potom rozinky přecedíme. Kokosový tuk rozehřejeme, jablko oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, ořechy nasekáme na kousky. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Na 4x do něj všleháme cukr. Potom už šlehač odložíme a stěrkou, velmi zlehka vmícháme po kapkách tuk a po troškách mouku. Nakonec přimícháme zvolna ještě nakrájené jablíčko, ořechy a kandovanou kůru. Těsto přendáme do vymazané a vysypané formy a upečeme v troubě při 160 st. C cca 30 minut dorůžova.

Chlebíček necháme vystydnout, poté ho přendáme na talíř a polijeme polevou. V hrnečku smícháme cukr s vodou a rumem na hladkou kašičku a pomocí lžíce pokropíme a potřeme chlebíček.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Test velikonočních mazanců
další
Nádivkový duel
předchozí
Test velikonočních mazanců
další
Nádivkový duel

Přidejte svůj komentář