0 0
Zapečené penne se třemi druhy sýra v tomatové omáčce

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

700 ml rajčatová omáčka prodává se již hotová, napr. značka Mutti
350 g penne
250 g ricotta
150 g mozzarella strouhaná můžete nastrouhat i tu klasickou v sáčku a rozdrobit po povrchu
110 g parmazán
1 vejce
na dochucení sůl, pepř

Zapečené penne se třemi druhy sýra v tomatové omáčce

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Je tomu 100 let, co miliony Italů imigrovali do USA. Tento výtečný recept je jeden z těch, který z tohoto multikulturálního spojení vznikl.
Grazie Mamma Sofia.

  • 50 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Prvně uvaříme těstoviny podle návodu, ale odečteme od času 2 minuty.

2
Hotovo

V míse smícháme celou ricottu, půlku mozzarelly, 40g parmazánu a vejce. Ochutíme solí a pepřem.

3
Hotovo

Pekáč budeme postupně vrstvit, jako lasagne.
První vrstva: pekáč naplníme půlkou rajčatové omáčky a rozetřeme.
Druhá vrstva: přisypeme těstoviny, zarovnáme.
Třetí vrstva: naši připravenou sýrovou pastu rozetřeme po celém povrchu těstovin.
Čtvrtá vrstva: druhá půlka rajčatové omáčky, rozetřeme.
Pátá vrstva: zbytek nastrouháného parmazánu a mozzarelly.

4
Hotovo

Dáme do trouby na 230 C, zhruba 25 minut, ihned podáváme.

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas 😉

předchozí
Polévka z munga a hrášku
další
Makovo-citrónové lívance s ricottou a borůvkami

Přidejte svůj komentář