1 0
Minicheesecaky s borůvkovým kompotem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
100 g máslové sušenky
50 g máslo
Krém
250 g tučný tvaroh
200 g šlehačka
190 g zakysaná smetana
40 g moučkový cukr
4 lžíce citrónová šťáva
1 sáček agar příp. želatina
prášek, dřeň, aroma, ... vanilka
špetička sůl
Ozdoba
borůvkový kompot
hořká čokoláda

Minicheesecaky s borůvkovým kompotem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Vegetariánské

Agar je rostlinnou náhradou želatiny. Vyrábí se z mořských řas a má skvělé tuhnoucí schopnosti.

  • 30 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Krém

  • Ozdoba

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na tyto mini dortíky se hodí ocelová tvořítka (obruče) o průměru 7-8 cm a výšky cca 6 cm, přilnavá fresh fólie a pevné gumičky. Tvořítkům uděláme „dno“ z vypnuté fresh fólie, kterou po obvodu přichytíme gumičkou.

2
Hotovo

S přípravou začneme několik hodin předem, ideálně o den dřív. Sušenky rozdrtíme v mixéru nebo v pytlíku paličkou. Rozehřejeme máslo a smícháme se sušenkovou drtí. Sušenkovou směs rozdělíme na 5 dílů a nasypeme do tvořítek. Upěchujeme po dně.

3
Hotovo

V mixéru smícháme tvaroh se zakysanou smetanou, cukrem, citrónovou šťávou a špetičkou soli.

4
Hotovo

Hodně vychlazenou šlehačku ušleháme dotuha a smícháme s tvarohovou směsí. V kovovém hrnečku smícháme agar s 5 lžícemi vody a pořádně zamícháme. Na mírné teplotě necháme zahřát těsně pod bod varu. Přidáme k němu 3 lžíce tvarohové směsi a důkladně promísíme. Zpátky vylijeme do misky k tvarohu a pečlivě vše smícháme. Malou naběračkou rozdělíme do tvořítek, zarovnáme povrch a překryjeme fólií. Necháme ztuhnout v lednici.

5
Hotovo

Připravíme si čokoládové ozdůbky. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přendáme ji do igelitového sáčku, kterému odstřihneme kousek rohu a nastříkáme tvary na roličku z pečícího papíru. Necháme zaschnout. Ozdůbky jdou z papíru lehce sloupnout. Použijeme je k naaranžování na vršek mini dortíků.

6
Hotovo

Ztuhlé dortíky po okrajích uvolníme nožíkem, odstraníme fóliové dno a dortík opatrně vytlačíme na talířek. Pokud součástí vašich tvořítek nebylo pěchovadlo, musíte si vystačit se skleničkou s rovným dnem.

7
Hotovo

Na talířku dortíky ozdobíme borůvkovým kompotem a čokoládovou ozdůbkou.

8
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kadeřávkové krokety s rajčatovým dipem
další
Plněný Hermelín na grilu
předchozí
Kadeřávkové krokety s rajčatovým dipem
další
Plněný Hermelín na grilu

Přidejte svůj komentář