0 0
Kuřecí stehna v pomerančové marinádě

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 kuřecí stehna
100 ml drůbeží vývar
30 g máslo
1 jarní cibulka
olej
Marináda
z 1 ks pomerančová šťáva
3 stroužky česnek
2 lžíce tmavá sojová omáčka
2 lžíce světlá sojová omáčka
1 lžíce med
1 lžíce strouhaný zázvor
1 lžíce olej
1 lžička sriracha omáčka nebo chilli koření
Rýže
0,75 hrnku jasmínová rýže
sůl

Kuřecí stehna v pomerančové marinádě

Trendy:
  • Masožrout
  • 75 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Marináda

  • Rýže

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vymačkáme šťávu z pomeranče a smícháme s prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, sojovkou, medem, olejem a chilli omáčkou. Kuřecí stehna očistíme a vložíme do marinády. Ze všech stran marinádou pomažeme. Zakryjeme fresh fólií a necháme marinovat nejlépe přes noc.

2
Hotovo

Před přípravou vyndáme z lednice a necháme hodinu stát při pokojové teplotě. Do pekáčku nalijeme trošku oleje, stehna necháme okapat a položíme na olej. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme 45 minut. Po půl hodině potřeme zbylou marinádou.

3
Hotovo

Rýži propláchneme vodou, doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme a vaříme pod pokličkou 12 minut. Nejdřív zprudka, a když začne bublat, teplotu snížíme.

4
Hotovo

Opět potřeme stehna marinádou, zvýšíme teplotu na 200 st. C a ještě 10-15 minut dopečeme dozlatova. Do šťávy nalijeme decku horkého vývaru a přihodíme máslo. Necháme rozpustit. Na talířích posypeme pokrájenou jarní cibulkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bramborové práskačky a tvarohové tzatziky
další
Krůtí vývar s celestýnskými nudlemi
předchozí
Bramborové práskačky a tvarohové tzatziky
další
Krůtí vývar s celestýnskými nudlemi

Přidejte svůj komentář