0 0
Tvarohový nákyp se švestkami a mákem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g měkký tvaroh
70 g moučkový cukr
55 g máslo
50 g mák mletý
40 g dětská krupička
4 vejce
3 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce prášek do pečiva
vanilka
špetka sůl
švestky

Tvarohový nákyp se švestkami a mákem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

V těstě jsou tvarohy ze stříbrného obalu. Pokud použijete řidší vaničkový, přidejte o trošičku víc máku nebo krupičky.

  • 60 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Forma velikosti 28 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Švestky omyjeme, osušíme, rozdělíme na půlky a odstraníme pecky.

2
Hotovo

V kuchyňském robotu utřeme při vyšších otáčkách cukr se žloutky do nadýchané pěny. Nakonec po plátcích všleháme změklé máslo a vanilku. Otáčky snížíme a po částech zapracujeme tvaroh. Ochutíme citrónem.

3
Hotovo

Bílky maličko osolíme a vyšleháme do tuhého, ale ještě vláčného sněhu. Už jen opatrně pomocí stěrky sníh zapracujeme na střídačku se suchou směsí máku, krupičky a prášku do pečiva do vzniklého těsta. Spíš těsto lehce převalujeme, abychom bílkový sníh neutloukli.

4
Hotovo

Pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsta rozvrstvíme po dně a po povrchu zapícháme půlky švestek "na výšku". Čím víc se jich vejde, tím líp. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 40-45 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí kousky se zeleninou v kokosovém mléce
další
Krůtí polévka s kokosovým mlékem a rýžovými nudlemi
předchozí
Krůtí kousky se zeleninou v kokosovém mléce
další
Krůtí polévka s kokosovým mlékem a rýžovými nudlemi

Přidejte svůj komentář