0 0
Mandarinkové ovesné sušenky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
150 g jemné vločky
120 g máslo
80 g pohanková mouka
60 g třtinový cukr
40 g med
40 g kokosové lupínky
3 mandarinka
1 citrón
1 lžička jedlá soda
špetka sůl

Mandarinkové ovesné sušenky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Zdravé recepty

Mandarinky nás chrání před volnými radikály a snižují cholesterol.

  • 35 min
  • Porcí: 45
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Máslo rozehřejeme ve vodní lázni a přidáme k němu med a šťávu vymačkanou z citrónu a mandarinek, a to včetně dužiny (bez bílých kůžiček). Vločky smísíme s moukou, cukrem, solí, sodou a kokosem a přilijeme tekutou směs. Důkladně promícháme.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem. Lžičkou nabíráme kousky těsta a tvoříme na plech hromádky. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 12-15 minut.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Linecký koláč s jahodovou marmeládou a levandulí
další
Sezamové bonbóny – sezamky
předchozí
Linecký koláč s jahodovou marmeládou a levandulí
další
Sezamové bonbóny – sezamky

Přidejte svůj komentář