0 0
Naložený hermelín se sušenými rajčaty a rozmarýnou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Naložený hermelín se sušenými rajčaty a rozmarýnou

    Postup přípravy

    Co budeme potřebovat:

    na 2 l lahev jsem použila

    • cca 3 dl slunečnicového oleje
    • 10 kuliček nového koření
    • 7 hermelínů
    • 6 půlek sušených rajčat
    • 5 menších cibulí
    • 5 velkých stroužků česneku
    • 5 snítek rozmarýny
    • 5 bobkových listů
    • sůl, čerstvě mletý pepř

    Postup:

    Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Hermelíny rozkrojíme podélně na půlky a naplníme pár proužky cibule. Maličko osolíme, opepříme a přiklopíme. Na dno sklenice nasypeme trošku cibule, česneku, kousek rajčete, rozmarýnu, koření a položíme hermelín. Na něj zase cibuli, sem tam koření, bylinky atd., až je sklenice plná. Kolem nastrkáme rajčata, zbylou cibuli a koření a zalijeme olejem. Necháme rozležet aspoň 5 dní v lednici. Podáváme s pečivem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Jemný kaštanový krém
    další
    Hruškový punč s koňakem

    Přidejte svůj komentář