0 0
Naložený hermelín se sušenými rajčaty a rozmarýnou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Naložený hermelín se sušenými rajčaty a rozmarýnou

Postup přípravy

Sdílet

Co budeme potřebovat:

na 2 l lahev jsem použila

  • cca 3 dl slunečnicového oleje
  • 10 kuliček nového koření
  • 7 hermelínů
  • 6 půlek sušených rajčat
  • 5 menších cibulí
  • 5 velkých stroužků česneku
  • 5 snítek rozmarýny
  • 5 bobkových listů
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Postup:

Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Hermelíny rozkrojíme podélně na půlky a naplníme pár proužky cibule. Maličko osolíme, opepříme a přiklopíme. Na dno sklenice nasypeme trošku cibule, česneku, kousek rajčete, rozmarýnu, koření a položíme hermelín. Na něj zase cibuli, sem tam koření, bylinky atd., až je sklenice plná. Kolem nastrkáme rajčata, zbylou cibuli a koření a zalijeme olejem. Necháme rozležet aspoň 5 dní v lednici. Podáváme s pečivem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Jemný kaštanový krém
další
Hruškový punč s koňakem
předchozí
Jemný kaštanový krém
další
Hruškový punč s koňakem

Přidejte svůj komentář